نحوه نصب فلاشینگ نما (صفر تا 100)

نصب فلاشینگ نما، یک راهکار بسیار کاربردی جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب باران به داخل نمای ساختمان بوده که هم اکنون در بسیاری آپارتمان های مسکونی یا مراکز صنعتی به اجرا در می‌آید. چنانچه به هنگام بارندگی، آب باران و برف یا ذرات گرد و غبار بر روی نما یا پشت آن قرار بگیرند، نتیجه‌ای جز کثیف شدن نما یا فرسودگی و تخریب بافت ساختمان به دنبال نخواهد داشت. پس به عبارتی ساده هدف از نصب فلاشینگ نما، جلوگیری از رسیدن آب به نمای ساختمان است.

البته که جز استفاده از فلاشینگ ساختمان، می‌توان از مصالح دیگری همچون سنگ های درپوش و یا چسب های آب بندی به منظور جلوگیری از رسیدن آب به نمای ساختمان اشاره کرد. نصب فلاشینگ ساختمان چه به لحاظ زیبایی و چه به لحاظ کیفیت در کار، بهترین و مناسب ترین گزینه به حساب آمده که معمولا در لبه دیوار های پشت بام، پنجره، بالکن، حیاط و… کاربرد دارد.

دلایل اهمیت نصب فلاشینگ نما

خب تا اینجای متن با مفهوم و معرفی فلاشینگ نما و کاربرد آن در ساختمان آشنا شدید. حتما براتون سوال پیش آمده که نصب فلاشینگ نما چه اهمیتی داشته و چرا باید از آن استفاده کنیم؟ به طور کلی، دلایل اهمیت نصب این محصول عبارتند از:

  1. جلوگیری از نفوذ آب به دیوار های ساختمان و ممانعت از شسته شدن ملات موجود در دیوار های آجری و لق شدن آنها
  2. زیباتر شدن نمای ساختمان
  3. پیشگیری از نفوذ گرد و غبار به سقف های شیروانی مثل سوله‌ها

نحوه نصب فلاشینگ نما

شاید نصب فلاشینگ نما در نگاه اول، کار چندان سخت و پیچیده‌ای به نظر نرسد اما نیازمند رعایت بسیاری از ریز نکته‌ها است که در صورت عدم انجام هریک از آنها، ممکن است نمای ساختمان با اختلال جدی روبه رو شود. به طور کلی دو کار باید برای نصب فلاشینگ نما صورت گیرد؛ کار اول، اتصال ورقه های فلاشینگ به یکدیگر است و کار دوم، نصب فلاشینگ نما به ساختمان در مکان معین است. در ادامه متن با نکات مهم مربوط به انجام این دو کار آشنا خواهید شد.

اتصال ورقه ها به یکدیگر

زمانی که فرایند اجرای نمای سازه به اتمام رسید، نوبت به نصب فلاشینگ ساختمان می‌رسید. برای انجام این کار، ابتدا باید ورقه ها را برش داده و سپس به یکدیگر جوش دهیم. توجه داشته باشید برش ورق‌ها باید در اندازه های دقیق صورت گیرد تا مبادا مشکلی در مرحل نصب فلاشینگ ایجاد نشود. همچنین باید جوش محکمی بین ورق‌ها زده شود تا از همدیگر جدا نشوند. پس از اتصال کلیه قطعات به یکدیگر، نوبت به رنگ آمیزی محصول می‌رسد که باید با دقت بالایی صورت پذیرد.

متصل کردن فلاشینگ نما به ساختمان

در این مرحله، نوبت به اجرای فلاشینگ نما می‌رسد؛ برای اتصال فلاشینگ به ساختمان، حالت های مختلفی وجود داشته که با توجه به آن قسمت موردنظر تعیین می‌شوند.

  1. جوش دادن به میلگرد
  2. اتصال با پیچ و رول پلاک
  3. جوش دادن به زیر سازی

جوش دادن به میلگرد

در فرایند نصب فلاشینگ نما جهت اتصال فلاشینگ به ساختمان، می‌توان از میلگردها استفاده کرد؛ به این شکل که ابتدا با کمک دریل، تعداد سوراخ در دیوار ایجاد می‌کنیم و سپس میلگرده را درون سوراخ ها قرار می‌دهیم. سپس با ابزاری مثل چکش، میلگردها را به خوبی بکوبید تا درون دیوار محکم قرار بگیرند و جدا نشوند. سپس ورقه های فلاشینگ را در جای خود قرار داده و در نهایت نقاط اتصال با میلگردها را به خوبی جوش دهید.

متصل کردن با پیچ و رول پلاک

از دیگر روش های موثر در اتصال فلاشینگ نما به ساختمان، پیچ و رول پلاک‌ها هستند که کاربرد بسیار رایجی در صنایع مختلف دارند. با این روش، به راحتی می‌توانید فلاشینگ را نمای ساختمان متصل کنید.

جوش دادن به زیر سازی

همانطور که از نامش پیداست، اتصال ورقه های فلاشینگ به نمای ساختمان با کمک زیر سازی انجام می‌شود؛ برای انجام این کار، ابتدا روی نما یک زیر سازی فلزی صورت می‌گیرد و بین آنها پر از ملات می‌شود؛ در نهایت هم ورقه های فلزی فلاشینگ به صفحه فلزی جوش داده می‌شوند.

مزایای نصب فلاشینگ نما

نصب فلاشینگ ساختمان، مزایای بسیار زیادی داشته که باعث شده در بسیاری از بنا های ساختمانی، استفاده از آن رایج باشد. از جمله فواید نصب فلاشینگ ساختمان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فلاشینگ نما، زیبایی نمای ساختمان را دوچندان می‌کند.
  2. فلاشینگ ساختمان از خراب شدن نمای سازه در لبه دیوار یا در تراس ها، بالکن‌ها و پنجره ها جلوگیری می‌کند.
  3. با اجرای فلاشینگ نما، درز های اتصالات مجود در ساختمان پوشانده می‌شوند.
  4. فلاشینگ به باد اجازه نمی‌دهد که به زیر سقف شیروانی نفوذ پیدا کند.
  5. فلاشینگ نمای ساختمان به عنوان عایق مناسبی برای رطوبت و صوت در درز های ساختمان کاربرد دارد. خصوصا ساختمان های از ساندویج‌ها برای ساخت آنها استفاده شده است.

نکات مهم نصب فلاشینگ نما

در هنگام نصب و راه اندازی فلاشینگ نما، رعایت یکسری از نکات مهم و کاربردی ضرورت دارد. این امر باعث می‌شود تا نتیجه کار هم به لحاظ زیبایی نمای سازه و هم به لحاظ کیفیت در سطح ایده آلی قرار بگیرد. برخی از نکات مهم جهت اجرای فلاشینگ نما عبارتند از:

1. صاف کردن سطح زیر فلاشینگ نما

قبل از نصب فلاشینگ ساختمان، باید حتما سطح قسمتی که قرار است ورقه های فلاشینگ روی آن قرار بگیرند، به طور کامل صاف و محکم شود. در واقع باید سیمانی که در زیر فلاشینگ قرار می‌گیرد، صاف و یکدست باشد تا کار به خوبی روی آن اجر شود.

2. زیرسازی اصولی در مکان های خاص

برای مثال اگر ساختمان شما در یک مکان بادخیز واقع شده باشد، باید ابتدا زیرسازی اصولی انجام دهید و سپس فرایند نصب را آغاز کنید. توصیه می‌شود برای زیرسازی از قوطی یا نبشی استفاده کنید.

3. در آوردن شیب مناسب

در هنگام نصب فلاشینگ نما، حتما شیب مناسبی برای محل آن در نظر بگیرید تا در هنگام بارندگی، آب باران و برف به راحتی به فضای بیرون سرازیر شود.

4. طولانی بودن لبه خارجی فلاشینگ

فاصله لبه خارجی فلاشینگ با دیوار نما، باید به حدی باشد که در زمان بارندگی، آب باران یا برف از روی همین لبه خارجی سرازیر شود و به داخل نما نفوذ نکند.

5. انتخاب فلاشینگ متناسب با نیاز های سازه

انواع مختلفی از فلاشینگ های نما در بازار موجود است که بنابه سلیقه مشتری انتخاب شده و استفاده می‌شوند. فلاشینگ نما هم از لحاظ جنس ساخت و نوع آلیاژ و هم از لحاظ ابعاد، شکل ظاهری و نوع کاربرد، دارای انواع مختلفی است.

6. انتخاب نصاب مناسب

دیگر نکته مهم در هنگام نصب فلاشینگ نما که حتما باید به آن توجه داشت، انتخاب نصاب مناسب برای انجام این کار است. نصابی را انتخاب کنید که ضمن داشتن مهارت بالا در کار، از تجربه زیادی هم برخوردار باشد. چنانچه نصابی مبتدی و غیر متعهد را برای نصب فلاشینگ ساختمان برگزینید، در ادامه و با گذشت زمان، با مشکلات زیادی روبه رو خواهید شد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نحوه نصب فلاشینگ نما (صفر تا 100)" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نحوه نصب فلاشینگ نما (صفر تا 100)"، کلیک کنید.