تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری

تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری

ربیس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی تأمین ۱۰ تا ۲۰ هزار مگاوات برق برای مناطق ساحلی را پیش‌بینی کرده است. این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد دلاری تا سال ۱۴۲۰ است.

به گزارش آیت البرز، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، در همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: خواست نظام استکبار جلوگیری از پیشرفت سایر کشورهاست و این برای بقای پیشتازی و سلطه آن‌ها ضروری است. هرجا موقعیت ژئوپلیتیکی وجود دارد، استکبار جهانی بحران ایجاد می‌کند تا حکمرانی خود را تحمیل کرده و آن را زنده نگه دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها اعلام کرده که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. اما برخی کشورها به دلایل خاص به دنبال ایجاد تنش و بحران در پرونده هسته‌ای ایران هستند.

وی با بیان اینکه در دکترین امنیتی کشورهای غربی، ایران نباید قدرت هسته‌ای باشد، افزود: این نگاه در منطق قدرت استکبار جهانی نهفته است و می‌توان آن را در کتاب زندگی‌نامه نتانیاهو مشاهده کرد. در این کتاب از ایجاد محدودیت برای ایران و مقابله با پیشرفت این کشور سخن به میان آمده است.

به گفته اسلامی، لیست افراد و شرکت‌های تحریمی از سوی آمریکا و غرب نشان می‌دهد که آن‌ها افرادی و شرکت‌هایی را که در راستای پیشرفت ایران تلاش کرده‌اند، تحریم می‌کنند. اسلامی با اشاره به توافق برجام عنوان کرد: با رایزنی‌های صورت‌گرفته، سند برجام امضا شد، اما در ادامه با اقدام ترامپ در پاره کردن این سند، مشکلاتی برای این توافق بین‌المللی ایجاد شد. در این توافق، اتهامات ایران با بررسی چندین موضوع بسته شد و بازرسان آژانس اعلام کردند که ایران تخلفی نکرده است.

وی تاکید کرد: برای بررسی این اتهامات باید موضوع را در جای دیگری تحلیل کرد. پشت صحنه این اتهامات، مسائل اساسی دیگری مانند قانون کنگره آمریکا است که مطابق آن، هیچ کشوری نباید وارد صنعت هسته‌ای شود مگر اینکه با آمریکا قرارداد داشته باشد.

اسلامی افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل مسئول تنظیم مقررات برای پیشبرد استفاده صلح‌آمیز کشورها از برنامه هسته‌ای هستند. وی با اشاره به استانداردهای دوگانه آمریکا در خصوص انرژی هسته‌ای گفت: قوانین در این زمینه به نفع آمریکا سنگینی می‌کند. به‌عنوان مثال، اسرائیل که عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) نیست، سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه ۳۶۰۰ شغل مرتبط با دریا و اقتصاد دریایی وجود دارد، اظهار کرد: هر پیشرفتی باید بعد اجتماعی داشته باشد تا به بهبود زندگی مردم و افزایش درآمد سرانه کمک کند. عدم ایجاد این مشاغل به دلیل نبود نگاه صحیح به اقتصاد دریا است و باید به این مسئله توجه شود. تجربه نشان داده که طرح‌هایی که بر اساس آمایش سرزمینی و ارزیابی استعدادهای بومی طراحی شده‌اند، موفق‌تر بوده‌اند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: منطقه مکران با طبیعتی منحصربه‌فرد، ظرفیت فراوانی در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی و گردشگری دارد. جمعیت و بخش‌های سرزمینی این منطقه توانایی تبدیل‌شدن به موتور پیشرفت کشور را دارند.

وی ادامه داد: در خصوص دو طرح انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار و خط لوله گوره به جاسک، باید اثرات زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی مدنظر قرار گیرد. خوشبختانه این طرح‌ها با تأیید هیئت دولت و بر اساس مطالعات زیست‌محیطی اجرا می‌شوند.

اسلامی بیان کرد: توسعه ظرفیت پالایشگاهی و اتصال بنادر به شبکه ریلی کشور و اقتصاد دریامحور می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا کند. وی افزود: سازمان انرژی اتمی تأمین ۱۰ تا ۲۰ هزار مگاوات برق برای مناطق ساحلی را پیش‌بینی کرده است. این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد دلاری تا سال ۱۴۲۰ است.

اسلامی با اشاره به تعهدات جهانی برای کاهش تولید کربن تا سال ۲۰۵۰ گفت: کشور باید به سمت استفاده از انرژی پاک حرکت کند. نیروگاه‌های هسته‌ای بهترین راه برای مقابله با فشارهای سیاسی و تأمین این نیاز هستند.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین خاطرنشان کرد: در اجلاس کاپ ۲۸، کشورهای دارای نیروگاه اتمی متعهد شدند که ظرفیت این نیروگاه‌ها را سه برابر کنند. در اجلاس کاپ ۲۹ نیز که در باکو برگزار شد، بر تولید انرژی پاک تأکید شد. ایران نیز باید سهم خود را در این زمینه ایفا کند تا بتواند اقتصاد دریامحور را تقویت کند.

پایان خبر آیت البرز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری"، کلیک کنید.