کابینت نئوکلاسیک چه تفاوتهایی با کابینت کلاسیک دارد؟
کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، از پرطرفدارترین گزینهها برای طراحی آشپزخانه هستند. اما کدام یک برای شما مناسبتر هستند؟ برای پاسخ به این سوال، باید تفاوتهای این دو سبک را به خوبی بشناسید.
به گزارش خبرگزاری آیت البرز، در این مطلب، به بررسی دقیق 7 تفاوت اصلی کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک میپردازیم تا شما بتوانید بهترین تصمیم را برای آشپزخانه خود بگیرید.
مهمترین تفاوتهای کابینت نئوکلاسیک با کابینت کلاسیک
وقتی صحبت از کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک میشود منظورمان سبک کابینت است، نه متریال و جنسی که کابینت از آن ساخته شده است. این دو سبک بهرغم وجود شباهتها، تفاوتهایی با یکدیگر دارند که آنها را متمایز میکند. شما نیز اگر قصد انتخاب کابینت برای آشپزخانه خود دارید، میتوانید با مقایسه شاخصههای زیر و تطبیق آنها با دکوراسیون داخلی منزلتان، دست به انتخاب بزنید.
شکل ظاهری کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک بهلحاظ ظاهری با یکدیگر تفاوتهایی دارند. کابینتهای کلاسیک از ظاهری مجللتر و لوکستر برخوردار هستند. جزئیات و منبتکاریهای این کابینتها بسیار زیاد است و پیچیدگیهای خاص خود را دارند. منبتکاریهای کابینتهای کلاسیک که روی دربها، قابها، تاجها و بدنه صورت میگیرد، ظاهری باشکوه به این کابینتها میدهند و شامل نقشهایی از گل و بته، پرندگان و نقشهای هندسی میشود. این کابینتها هرگز از مد نمیافتند و از قرنهای گذشته تاکنون، محبوبیت خود را حفظ کردهاند.
از سوی دیگر، کابینتهای نئوکلاسیک نه سادگی کابینتهای مدرن را دارند و نه افراط در جزئیات و پیچیدگیهای کابینت کلاسیک در آنها دیده میشود. این کابینتها که قدمتی به مراتب کمتر از کابینتهای کلاسیک دارند، برخی از المانهای طراحی را از سبک مدرن و برخی المانهای دیگر را از سبک کلاسیک دارند. در واقع میتوان گفت که کابینتهای نئوکلاسیک بهلحاظ ظاهری، تلفیقی از دو سبک مدرن و کلاسیک به شمار میروند. این کابینتها دارای جزئیات کم، منبتکاریهای ظریف و خطوط هندسی ساده هستند. این کابینتها برای کسانی که میخواهند از زیبایی سبک مدرن و کلاسیک بهگونهای با یکدیگر برخوردار شوند، بسیار ایدهآل است.
متریال ساخت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
بهطور معمول و بهلحاظ فنی، متریال ساخت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ با این حال بهواسطه اینکه ظاهر کابینتهای کلاسیک مملو از جزئیات است و منبتکاریها، الگوها و طراحی پیچیدهتری دارد، در ساخت آن از متریال باکیفیتتر و گرانتری چون چوب و روکشچوب استفاده میشود. از سوی دیگر، برای متریال رایج برای ساخت کابینتهای نئوکلاسیک، متریال ام دی اف با روکش رنگ پولیشی یا رنگ پلیاورتان است که البته این متریال نیز باکیفیت و نسبتاً گران هستند. از جمله دیگر متریال متداول و اقتصادی برای ساخت کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک میتوان به متریال ممبران اشاره کرد.
قیمت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
کابینتسازان مهمترین عامل را در تعیین قیمت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک، متریال به کار رفته در آنها میدانند؛ با این همه و صرفنظر از متریال، کابینتهای نئوکلاسیک بخش عمدهای از تقاضای بازار را در اختیار دارند و قیمت آنها اندکی از کابینت کلاسیک بیشتر است. این در حالی است که کابینتهای کلاسیک به واسطه اینکه زحمت و زمان بیشتری را در طول طراحی و اجرا به خود اختصاص میدهند، باید هزینه بیشتری را نسبت به کابینتهای نئوکلاسیک داشته باشند. شایان ذکر است که اگر برای ساخت کابینت کلاسیک از متریال چوب و روکش چوب استفاده شود، هزینه تمامشده آن بسیار بالا خواهد بود.
رنگ کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
یکی از تفاوتهای قابلتوجه در کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، مقوله رنگ است. بهطور کلی رنگ محبوب برای طراحی کابینتهای کلاسیک، رنگ چوب تلقی میشود و رنگهای روشن نیز در رتبه بعدی محبوبیت قرار میگیرند. با این حال، رنگهای به کار رفته در کابینتهای نئوکلاسیک میتوانند طیف گستردهتری داشته باشند و شما میتوانید علاوه بر رنگهای روشن، رنگهای خاص را نیز انتخاب کنید.
ترکیب دو رنگ در هر دو سبک کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک قابل مشاهده است و در سبک کلاسیک، رنگهای لوکسی مانند سفید طلایی و سفید نقرهای کاربرد بیشتری پیدا میکنند. این در حالی است که تنوع رنگها در کابینت نئوکلاسیک دورنگ بیشتر است.
کارایی کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
در طراحی کابینتهای کلاسیک، زیبایی و شکوه حرف اول را میزند و ممکن است که گاه کارایی یا استفاده بهینه از فضا یا متریال، فدای جلوه ظاهری شود. این در حالی است که طراحان کابینتهای نئوکلاسیک، علاوه بر اینکه به زیبایی اهمیت میدهند، با الگوبرداری درست از سبک مدرن، به کارایی و استفاده بهینه از فضا نیز میاندیشند.
دوام کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
کابینتسازان و طراحان داخلی بر این باورند که دوام و ماندگاری کابینتها معطوف به متریال آنها است و از همین جهت، تفاوت چندانی میان سبکهای مختلف کابینت دیده نمیشود. با این وجود، ذکر این موضوع ضروری است که کابینتهای کلاسیک یا نئوکلاسیک چوبی و روکش چوب بهواسطه کیفیت فوقالعادهای که در متریال خود دارند، ماندگاری بیشتری خواهند داشت. امکان شکستگی منبتها و جزئیات در کابینتهای کلاسیک یا نئوکلاسیک که از متریال ضعیفتر استفاده میکنند، وجود دارد.
نظافت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
تمامی کابینتهایی که بر پایه چوب و امدیاف ساخته شدهاند، فارغ از سبک طراحی، نیازمند نگهداری و نظافت مناسب هستند؛ چراکه هرکدام با نسبتهای گوناگون، در برابر رطوبت آسیبپذیر هستند. با این وجود کابینتهای سبک کلاسیک به واسطه جزئیات و پیچیدگیهای طراحی، نظافتی زمانبر و دشوارتر دارند؛ اما کابینتهای نئوکلاسیک که دارای سطوح صاف و صیقلی بیشتری هستند، نظافتی آسانتر دارند.
نکات مهم درباره خرید کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
خرید کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک، میتواند برای بسیای از ما دغدغه ایجاد کند. نکاتی که در ادامه گفته خواهد شد، میتواند نتیجهای اطمینانبخش و ایدهآل را برای ما رقم بزند.
· کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک اگر در هماهنگی با سایر اجزای آشپزخانه و منزل قرار بگیرند، جذابیت واقعی خود را به نمایش میگذارند.
· هرگز به قیمتگیری متری کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک اکتفا نکنید و ضمن دعوت از کابینتساز یا نجار برای بازدید حضوری، قیمت تمام شده کار را از او بخواهید. زیراکه کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک دارای جزئیات طراحی هستند و باید تمامی این جزئیات در قیمت کابینت لحاظ شود تا مشتری در آینده هزینه اضافی پرداخت نکند.
· طراحی و ساخت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک هزینه بیشتری از کابینت مدرن در بر خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است به کیفیت متریال و یراقآلات انتخابی خود دقت کنید تا دوام و ماندگاری کابینتهای آشپزخانه شما تضمین شود.
در نهایت شما با توجه به بودجه، متراژ آشپزخانه و سلیقه شخصی خود باید یکی از این دو سبک باشکوه و زیبا را برای کابینت منزل خود انتخاب کنید.
جمعبندی
کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، دو گزینه پرطرفدار برای آشپزخانههای ایرانی هستند. هر کدام با ویژگیهای منحصربهفرد خود، فضایی متفاوت را خلق میکنند. کابینتهای کلاسیک با طرحهای پیچیده و جزئیات زیاد، جلوهای اصیل و لوکس به آشپزخانه میبخشند. در مقابل، کابینتهای نئوکلاسیک با ترکیب عناصر کلاسیک و مدرن، فضایی شیک و آرام را ایجاد میکنند. تفاوتهای این دو سبک از کابینت را در این مطلب مورد بررسی قرار دادهایم تا انتخاب آگاهانهای برای آشپزخانه خود داشته باشید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کابینت نئوکلاسیک چه تفاوتهایی با کابینت کلاسیک دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کابینت نئوکلاسیک چه تفاوتهایی با کابینت کلاسیک دارد؟"، کلیک کنید.