تمهید مقدمات برگزاری دور جدید گفتوگوهای دینی ایران و قرقیزستان
در جریان دیدار رایزن فرهنگی ایران و اسقف کلیسای ارتدوکس بیشکک و قرقیزستان، موضوع تمهید مقدمات برگزاری نخستین دور گفتوگوهای دینی ایران و کلیسای قرقیزستان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش آیت البرز، ابوذر طوقانی، رایزن فرهنگی جمهوی اسلامی ایران در قرقیزستان ضمن حضور در کلیسای بیشکک با ساواتی، اسقف کلیسای ارتدوکس بیشکک و قرقیزستان دیدار و گفتوگو کرد.
طوقانی با اشاره به دیدار قبلی صورت گرفته و طرح موضوع برگزاری نشستهای بین الادیانی از سوی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها، هدف از این دیدار را هماهنگی و پیگیری برای تمهید مقدمات این نشست عنوان کرد.
وی با بیان این نکته که چنین نشستهایی با کشورهای مختلف و در دو بخش دو جانبه و چند جانبه میان ادیان گوناگون با هدف آشنایی، همفکری و همکاری در خصوص حل مشکلات و مسائل موجود در جهان و نقش و اثرگذاری ادیان و پیروان آنان در این خصوص صورت میگیرد، برگزاری این نشستها با کلیسای ارتدوکس قرقیزستان را گامی مهم برشمرد.
رایزن فرهنگی کشورمان ابراز امیدواری کرد با همراهی دو طرف بتوانیم نخستین دور این گفتوگوها را در سال جاری برگزار کنیم.
طوقانی در خصوص موضوع پیشنهادی نشست اظهار داشت: موضوع نشستهای گفتوگوی بین الادیانی در سال جاری مسئولیت اجتماعی رهبران و پیروان ادیان در قبال چالشهای عصر حاضر است که در ذیل آن موضوعات تجاوز به حقوق کودکان و زنان به ویژه در جنگ غزه، جوانان، رسانه و خانواده قرار میگیرد.
ایران یک تمدن است
اسقف ساواتی ضمن تقدیر و تشکر از حضور رایزن فرهنگی ایران و پیشنهاد برگزاری این نشست، خاطرنشان کرد: ما آماده هرگونه همکاری با ایران به عنوان کشور دوست و برادر خود هستیم.
وی با اشاره به اینکه تقویت رسم و رسوم و آداب سنتی و مذهبی هر کشور باعث تقویت امنیت در جهان خواهد شد، گفت: ما امروزه شاهد جنگ و مبارزه علنی علیه ارزشهای مردم محور و دولت محور هستیم اعم از اینکه علیه روسیه، ایران یا آمریکا باشد. تقویت ارزشهای دینی هر طرف باعث تقویت ارزشهای دینی طرف مقابل نیز خواهد شد.
اسقف کلیسای ارتدوکس بیشکک و قرقیزستان اذعان کرد: ما نسبت به شاهکارهایی که ایران در طول چهار دهه اخیر انجام داده است سر تعظیم فرود میآوریم. ما به عنوان شاگردان شما مایلیم به سرزمین ایران سفر کنیم.
وی تجربه ایران در فعالیت زیر فشار تحریم را بسیار مغتنم شمرد و گفت: در حال حاضر، قرقیزستان و روسیه هم به استفاده از این تجارب شما نیاز دارند. ایران نه فقط یک دولت بلکه یک تمدن است. دولت فقط مسئول مسائل مردمان خود است اما یک تمدن گستره فعالیت بیشتری دارد و مسئولیت تعامل با خداوند را نیز بر عهده دارد.
اسقف ساواتی افزود: پایه گذار این سنت، ساختن دولت بر اساس آموزهها و سنتهای دینی سومریها و بابلیها بودند که بعدها مردمان ایرانزمین وارثان آنها شدند و مردم روم این سنت را از ایشان یاد گرفت. بیهوده نیست که در قرآن کریم از رومیان نام برده شده که منظور همان مسیحیان هستند و بعد از آن سنت ساختن دولت را بزنتیها از رومیان و روسها از بزنتیها فراگرفتند و ما باید این را ادامه دهیم و آن را احیا کنیم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر پروژهای به نام کوهستان آسمانی تمدنها داریم و ماهیت آن این است که کشورها را متقاعد کنیم که فقط برای دولتداری فعالیت نکنند، بلکه تمدنی باشند که در آن جایگاه خداوند نیز مستحکم باشد. این پیشنهاد شما برای برگزاری نشست دوجانبه و چند جانبه مذهبی در همین حیطه مبارزه با افکار و چالشهای دنیای معاصر است. بنابراین از این طریق میتوانیم حوزه اجتماعی و معنوی و اقتصادی را تقویت کنیم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ما نمایندگان دین و مذهب جهان شمول مسیحیت هستیم و زیر نظر پاتریارک مسکو فعالیت میکنیم باید موضوع را به آنان منعکس کرده و بعد از هماهنگی نتیجه نهایی را به شما اعلام کنیم.
پایان خبر آیت البرز
تمهید مقدمات برگزاری دور جدید گفتوگوهای دینی ایران و قرقیزستان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تمهید مقدمات برگزاری دور جدید گفتوگوهای دینی ایران و قرقیزستان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تمهید مقدمات برگزاری دور جدید گفتوگوهای دینی ایران و قرقیزستان"، کلیک کنید.