افتتاح «خانه شهر» در روز تهران
مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران از افتتاح «خانه شهر» همزمان با روز تهران خبر داد.
مسعود حق لطفی در گفتوگو با آیت البرز، در مورد سرانجام ساخت «خانه شهر» در میدان امام خمینی(ره) با بیان اینکه در سال ۱۳۴۸ با تخریب ساختمان بلدیه شهر تهران در ضلع شمالی میدان امام خمینی (ره)، این فضای منحصر به فرد در مرکز تاریخی شهر تهران از کارکرد اصلی خود یعنی ارتباط با مردم و فعالیت های شهری خارج شد، گفت: در سال ۱۳۹۰ با رویکرد جدید مدیریت شهری، بازآفرینی این ساختمان در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و عملیات اجرایی آن با هدف ارتباط مجدد این فضا با شهر و میدان با رویکردی تاریخ گرا در حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، به عنوان خانهای برای شهروندان و با نام برگزیده «خانه شهر» تعریف شد.
وی بیان کرد: ویژگیهای تاریخی میدان و فرم اولیه ساختمان بلدیه در دوران معاصر مدنظر قرار گرفت و نمای ساختمان مذکور از آن الهام گرفته شد؛ اما سازه نگهدارنده بر اساس آخرین آیین نامه های ملاک عمل، طرح ریزی شد و اقدامات اجرایی آن سازه بتنی به صورت نمایان اجرا و به پایان رسیده است.
به گفته مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران، با توجه به موقعیت خاص پروژه و هم جواری های آن، سازه نگهبان نیز به گونهای طراحی شد که عبور و مرور ترافیکی و کسب و کار کسبه پیرامونی، در زمان اجرا مختل و دچار وقفه نشود و وجود تونل خط دو متروی تهران به صورت قطری و در عمق حدود پانزده متری از سطح، محاسبات شالوده ساختمان را در طراحی خانه شهر تحت الشعاع قرار داد که می بایست توزیع وزن ساختمان بر روی سازه تونل قرار نمی گرفت. بدین ترتیب و با لحاظ دو طبقه زیرزمین، ایجاد دهانه میانی ستونها با عرض ۱۷ متر در طبقات فوقانی به همراه دسترسی مستقیم از خط مترو به این ساختمان ممکن شد.
حق لطفی با بیان اینکه طراحان خانه شهر، از مدیریت مصرف انرژی نیز مغفول نمانده و جزئیات اجرایی آن را به گونه ای طرح ریزی کردند که مصرف انرژی را تا حد زیادی نسبت به سایر ساختمانهای مشابه تقلیل داده و هزینه های جاری بنا پس از بهره برداری را به حداقل برساند، ادامه داد: بام ساختمان نیز به عنوان نمای پنجم به صورت سبز طراحی شد تا در زمان بهره برداری دارای نظرگاه ویژه ای باشد.
وی تأکید کرد: دسترسی به بام توسط یک رمپ با سازهای معلق در بخش میانی ساختمان طرح اندازی شد که خود بخشی از شخصیت فضای داخلی این ساختمان را عینیت میبخشد.
مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران ادامه داد: این ساختمان که اولین و بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری با حفظ ساختار و شکل سنتی نمای بنا با طراحی داخلی مدرن در پایتخت و حتی کشور می باشد در زمینی به مساحت ۴۹۰۰ مترمربع و زیربنای ۱۸ هزار متر مربع در ۴ طبقه (دو طبقه روی زمین و دو طبقه زیرزمین) در حال ساخت می باشد و کارکرد کلی آن فرهنگی و متشکل از یک سالن چند منظوره به ظرفیت ۳۸۰ نفر، موزه با رویکرد معرفی تهران و شهرداری تهران، فضاهای نمایشگاهی و عرضه محصولات فرهنگی، بام سبز و سالن رسانه و تشریفات برای رخدادهای مهم دیپلماتیک شهر است که با تکمیل آن در ماههای پیش رو، یکی از رخدادهای منحصر به فرد شهر تهران محقق خواهد شد.
حق لطفی در مورد زمان افتتاح «خانه شهر» نیز با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار بستهایم تا برای «روز تهران» در مهرماه این خانه افتتاح شود، افزود: در حال حاضر «خانه شهر» در مرز پیشرفت فیزیکی ۸۴ درصدی است اما تجهیزات داخلی این خانه عمدتا خرید خارجی است و در حال حمل به ایران است و به نظر می رسد تا ماه آینده فرآیند نصب تجهیزات انجام شود.
پایان خبر آیت البرز
افتتاح «خانه شهر» در روز تهران
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افتتاح «خانه شهر» در روز تهران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افتتاح «خانه شهر» در روز تهران"، کلیک کنید.