تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

در گفت وگو با آیت البرز عنوان شد؛

تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

رییس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اصفهان گفت: با توجه به تولید 300 محصول تجاری و 100 محصول فرموله شده در سرا، نیاز به گسترش فضا های تولیدی در اولویت این سرای نوآوری قرار دارد.

کامران صفوی رییس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) دلایل انتخاب واحد دانشگاهی اصفهان برای ایجاد این سرا را تشریح و درباره تازه ترین فعالیت ها و دستاوردهای آن اظهار کرد: راه اندازی این سرا سال 1398 و پس از طی کردن مراحل مختلف به تصویب رسید و انتخاب واحد اصفهان بر اساس معیار های مشخص در حوزه گیاهان دارویی بود.

تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

وی با بیان اینکه معیار ها و شاخص های مهمی در راه ا ندازی سرا های نوآوری مد نظر قرار می گیرد، توضیح کرد: وجود زیرساخت های تخصصی مانند مرکز رشد تخصصی گیاهان دارویی با مجوز قطعی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استقرار ده ها هسته و شرکت فناور و شرکت دانش بنیان در حوزه تخصصی، تاسیسات و امکانات مانند فضا های آزمایشگاهی و تجاری سازی، زمین زراعی، ساختمان های مستقل برای بخش های مختلف سرای نوآوری، وجود دانشکده ها و استادان و دانشجویان رشته های مختلف مرتبط با حوزه تخصصی، ظرفیت ها و توانمندی های موجود در منطقه، تفاهم نامه های منعقده با سازمان ها و شرکت های خصوصی به منظور حمایت از تجاری سازی ازجمله معیار ها و شاخص ها بوده است.

در صورت پیوند خوردن فعالیت های پژوهشی و به خصوص پایان نامه های دانشجویان ارشد و دکتری به سرا های نوآوری، قطعاً سیر تحولی فعالیت های فناورانه و تولید محصولات دانش بنیان چرخش چشمگیری خواهد داشت

صفوی، مجموعه سرای نوآوری گیاهان دارویی را ازجمله نخستین سرا های نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی و دارای مجوز دایم دانست و درباره تازه ترین فعالیت ها و دستاورد های سرا تشریح کرد: از تازه ترین رخداد های سرای نوآوری گیاهان دارویی می توان راه اندازی نخستین فب لب تخصصی گیاهان دارویی (آزمایشگاه هایی برای ساخت سریع نمونه نوآورانه و آزمایش آن) را ذکر کرد که در ساختمان شتابدهنده سرای نوآوری گیاهان دارویی مستقر می باشد و تیم های مشارکت کننده در برنامه شتابدهی می توانند برای ساخت و آزمایش نمونه های نوآورانه خود از این آزمایشگاه بهره ببرند.

رییس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان افزود: تجهیز و راه اندازی دو باب گلخانه تخصصی به منظور فعالیت های شرکت های مستقر در سرا به مساحت 500 متر مربع نیز از جدیدترین فعالیت هاست و نخستین فروشگاه (حجره) تخصصی محصولات تولیدشده در سرای نوآوری با شعار «تغذیه سالم، اولویت ما، ثروت شما» برای ترویج فرهنگ مصرف بیش از 200 محصول سالم تولیدشده در سرای هم راه اندازی شده است.

تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

رییس منطقه 2 زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نحوه تعامل و همکاری نهاد ها و سازمان ها با سرای نوآوری گیاهان دارویی را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: به منظور افزایش مشارکت جمعی و ایجاد شبکه تولید ثروت و خلق فرصت های کارآفرینی با شرکت های داروسازی بزرگ استان اصفهان، شتاب دهنده های تخصصی، انجمن های مختلف و برخی سرا های نوآوری تفاهم نامه منعقد شده است.

راه اندازی شرکت رویش جاودان فرهیختگان

وی ادامه داد: به منظور افزایش توان سرمایه گذاری برای نوآوری در ایده های دارای اولویت تجاری سازی هم تفاهم نامه ای با صندوق پژوهش و فناوری اصفهان منعقد و با هدف تحقق اهداف تعیین شده، شرکت رویش جاودان فرهیختگان با مجوز سازمان مرکزی راه اندازی شد. 

تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

صفوی یادآور شد: بر اساس تعریف سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، سرای نوآوری شامل بخش های مختلفی بوده که یکی از آنها مرکز رشد فناوری تخصصی گیاهان دارویی است که سال 88 راه اندازی و سال 97 نیز مجوز قطعی از وزارت بهداشت اخذ شد و اکنون بیش از 60 هسته و شرکت فناور و دانش بنیان در مرکز رشد تخصصی مستقر هستند.

رییس سرای نوآوری گیاهان دارویی اضافه کرد: بخش شتابدهی سرای نوآوری هم سال 99 پس از اخذ مجوز شتاب دهنده تخصصی گیاهان دارویی از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و مدرسه عالی مهارت پس از اخذ مجوز از سازمان سما در سال 1399 راه اندازی شدند. بخش شتابدهی با برگزاری رویداد های متنوع مانند چالش فناوری وایده آرا در جذب مخاطبان بسیار موثر واقع شده است. بیش از 150 دوره تخصصی و عمومی هم در مدرسه مهارت و دوره های شتاب دهی برگزار شد که بسترساز گردآوری استعداد ها و تفکرات خلاقانه در راستای پیشبرد اهداف مدنظر سرای نوآوری بوده است.

راه اندازی پارک و یا پردیس پارک علوم و فناوری در برنامه سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اصفهان قرار گرفته است

این مسیول افزود: در راستای تکمیل بخش های مختلف سرای نوآوری، بخش تجاری سازی سرا در یک ساختمان مستقل راه اندازی شد که این ساختمان دارای فضای یک هزار و 200 متر مربعی بوده و محصولات تجاری سازی شده در داخل و خارج از کشور عرضه شده است. 

رییس منطقه 2 زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، عنوان کرد: اکنون بیش از 60 هسته، شرکت فناور و دانش بنیان در سرای نوآوری گیاهان دارویی واحد اصفهان مستقر هستند که با توجه به تولید بیش از 300 محصول تجاری و تولید بیش از 100 محصول فرموله شده، نیاز به گسترش فضا های تولیدی در اولویت قرار دارد. در همین راستا راه اندازی پارک و یا پردیس پارک علوم و فناوری نیز در برنامه سرای نوآوری قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که استقبال دانشجویان، اعضای هییت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری چگونه بوده است؟ گفت: استقبال بسیار خوبی از سمت دانشجویان و استادان دانشگاه صورت گرفته است و تشکیل تیم های تخصصی به صورت هسته و شرکت فناور در برنامه های بسیاری از دانشجویان و استادان قرار دارد.

تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی

صفوی با بیان اینکه زیست بوم فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار پویا و فعال است و راه اندازی سرا های نوآوری کمک قابل توجهی به توسعه این موضوع کرده است به آیت البرز گفت: در صورت پیوند خوردن فعالیت های پژوهشی و به خصوص پایان نامه های دانشجویان ارشد و دکتری به سرا های نوآوری، قطعاً سیر تحولی فعالیت های فناورانه و تولید محصولات دانش بنیان چرخش چشمگیری خواهد داشت.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید 400 محصول فناورانه در سرای نوآوری گیاهان دارویی"، کلیک کنید.