اجماع کم نظیر ملت های آزاده جهان در فراق خمینی کبیر
مراسم بزرگداشت سی وپنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و گرامی داشت 15 خرداد با حضور شخصیت های دینی، فرهنگی، علماء، فرهیختگان، جمعی از آزادی خواهان جهان، مسلمانان، ایرانیان مقیم و دوستداران مکتب امام خمینی(ره) به همت نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار شد.
به گزارش آیت البرز، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد:
روسیه
به مناسبت گرامی داشت سی وپنجمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمت الله علیه)، صاحب نظران شیعه و اهل تسنن در میزگرد «تاثیر اندیشه های امام خمینی(ره) در عصر حاضر» به میزبانی مرکز اسلامی مسکو، به بررسی تاثیر اندیشه های امام(ره) در جهان کنونی پرداختند و با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در تحولات جهان، تاکید کردند که تحولات جهان کنونی، تاییدی بر درستی اندیشه امام خمینی (ره) است.
این میزگرد شامگاه یکشنبه 13 خرداد به عنوان بخش پایانی آیین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و با حضور کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی بخت آور، رییس مرکز اسلامی مسکو، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان و جمعی از فعالان فرهنگی و مسلمانان کشورهای منطقه برگزار شد.
رییس اداره مفتیات مرکزی روسیه در این میزگرد، اظهار داشت: ما عشق خود را به خدا با اعمال خود و اجرای دستورات او نشان می دهیم و می دانیم افرادی هستند که برای دین خدا کارهای زیادی انجام داده اند. وی افزود: در این زمینه، می توان به درستی به امام خمینی(ره) اشاره کرد.
مفتی انار رمضانف ادامه داد: وقتی برای چنین رویدادی گردهم می آییم، به یاد افراد بزرگی می افتیم که اثری بزرگ در تاریخ بشریت داشتند و این اثر تا روز قیامت ماندگار خواهد بود. شرکت در آیین بزرگداشت امام خمینی(ره) به منزله این است که به خدا نشان می دهیم ما کسانی را دوست داریم که کارهای مهمی در راه خدا، دین او، اهل بیت(ع) و قرآن انجام داده اند.
مفتی رمضانف با ابراز تاسف از این که برادران و خواهران ما در فلسطین بی گناه کشته می شوند، رهنمودهای امام خمینی(ره) در موضوع حمایت از مردم مظلوم فلسطین و نام گذاری “روز جهانی قدس” را یادآور شد و افزود: میراثی که امام راحل از خود بر جا گذاشتند، به خوبی نشان داد که بردار و جهت گیری ای که تعیین کردند، درست بوده و جمهوری اسلامی ایران در حال مبارزه با شیطان است.
در بخش دیگری از این میزگرد، مدیر نمایندگی دانشگاه المصطفی(ص) در روسیه و حوزه اوراسیا، سخنان مقام معظم رهبری در زمینه لزوم شناساندن امام خمینی(ره) به نسل جدید را یادآور شد و گفت: برای شناخت یک شخصیت، یکی از راهکارها آثار مکتوب و شفاهی و وصیت نامه ایشان است.
حجت الاسلام والمسلمین رسول عبداللهی افزود: یکی دیگر از راهکارهای شناخت شخصیت ها، آثار عملی است که از آن ها به یادگار مانده است و در ارتباط با امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راه های دیگر شناخت یک شخصیت، از طریق شاگردان ایشان است. از این جهت باید به شاگردان ایشان از جمله مقام معظم رهبری مراجعه کنیم و امام راحل را بشناسیم.
این خطیب دینی از فهم و شناخت کارشناسانه دین به عنوان یکی از ویژگی های شاخص امام خمینی(ره) یاد کرد و گفت: ایشان، فقیه، فیسلوف، مفسر و عارف بود.
وی ادامه داد: علاوه بر این، امام راحل عمل به تکلیف داشت؛ ایشان به جای ایجاد فرقه ها، به فکر ایجاد امت و وحدت بین مذاهب و ادیان بود. وی افزود: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، امروز مهم ترین وظیفه ما شناخت امام و سپس شناساندن ایشان به نسل جدید است.
عبداللهی گفت: در این راستا، لازم است به ویژگی های خاص امام توجه کرد که ایشان را به این مقام رساند. از جمله آن ویژگی ها می توان به باور قلبی به خدا و حرکت در مسیر رضای خدا، باور به ارزش ملت و احترام به آنها و در نهایت شناخت دشمن و ایستادگی در مقابل آن اشاره کرد.
ذوالفقار میکاییل زاده از روحانیون جمهوری آذربایجان نیز در این میزگرد با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) در زمینه مبارزه با ظلم و یاری مظلومان، گفت: سیاست اصلی ظالمان جهان، دور کردن مردم از ارزش ها و توانایی های خود است.
وی ادامه داد: نکته ای که امام خمینی (ره) به ما یادآوری کرد این بود که ظالمان جهان قادر نیستند عزم و اراده دیگران را از بین ببرند و این که هر جامعه ای که به توانایی خود ایمان داشته باشد، می تواند مقابل هر ظالمی مقاومت و ایستادگی کند.
امیل عاشورف، فعال اجتماعی و دینی روسیه نیز در بخش دیگری از این میزگرد به بیان دیدگاه های خود در زمینه تاثیر انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره) بر خیزش ملت های منطقه علیه ظلم و حمایت از مظلومان از جمله مردم فلسطین پرداخت.
همزمان با فرا رسیدن سی وپنجمین سالگرد بزرگداشت رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و سالروز قیام خونین پانزدهم خرداد، ویژه برنامه ای به همین مناسبت با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، حجت الاسلام والمسلمین بخت آور، مدیر مرکز اسلامی مسکو، حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی، نماینده جامعهالمصطفی العالمیه در مسکو، آنار رمضانف، رییس سازمان مفتیات مرکزی، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو، روسای جمعیت ها و اندیشمندان شیعه و سنی مسکو، ایرانیان مقیم و جمعی از علاقه مندان به امام خمینی(ره) در مرکز اسلامی مسکو برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و با سخنان حجت الاسلام والمسلمین بخت آور پیرامون ویژگی ها و رهنمودهای حضرت امام (ره) در عصر کنونی ادامه یافت.
وی عزت اسلام و عزت انسان های الهی و کسانی که به زندگی خداگونه دلبسته اند را، پیرو رهنمودهای امام خمینی(ره) دانست و خاطرنشان ساخت: یکی از ویژگی های مهم امام که باید به آن توجه داشت این است که ایشان یک حرکت سیاسی را آغاز کرد و نتیجه اش تشکیل دولت اسلامی شد که در عالم اسلام سابقه نداشته است.
حجت الاسلام والمسلمین بخت آور افزود: از آنجا که حرکت امام خمینی(ره) اراده پروردگار متعال را به همراه داشت و بر اساس قوانین الهی بود، این مسیر تا به امروز ادامه داشته و پرچم سرافراز این حرکت پایین نخواهد آمد و با گذشت زمان موثرتر خواهد شد.
مدیر مرکز اسلامی مسکو ضمن قرایت بخشی از نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین، به تاثیر روزافزون آرمان های ارزشمند انقلاب اسلامی بر حرکت های استکبارستیزانه در جهان از جمله حمایت جوانان غربی از مظلومان فلسطینی اشاره کرد.
سخنران بعدی این مراسم، سفیر کشورمان در فدراسیون روسیه بود. وی با بیان این که انقلاب اسلامی سرمنشا تحولات بزرگی در دنیا شد، گفت: امام خمینی(ره) آغازگر حرکت برای تغییر ساختار نظام بین الملل در جهان بود.
کاظم جلالی با بیان این که اعتماد به نفس و ظرفیت ها و توانمندی های داخلی، رهاورد دیگر انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره) برای جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای منطقه بود، یادآور شد: به دنبال شکست ارتش های عربی از رژیم صهیونیستی، برخی می گفتند که در برابر ارتش اسراییل نمی توان گامی برداشت اما نیروهای مسلح ایران، باطل بودن این دیدگاه را با انجام عملیات “وعده صادق” اثبات کردند که این حرکت و اقدام نیز به برکت اندیشه های امام خمینی(ره) بود.
نظامی باغلانف، رییس جمعیت اهل بیت(ع) مسکو نیز در سخنانی، امام خمینی(ره) را چراغ هدایت بشریت در دنیای پر از ظلم و تاریکی عصر معاصر دانست.
وی افزود: انقلاب امام(ره)، تا ابد باقی خواهد ماند، چون اساس انقلاب مبتنی بر آیات قرآن کریم و راه و روش پیامبر گرامی اسلام (ص) است.
پایان بخش این برنامه، پخش نماهنگ هایی از فرمایشات امام خمینی(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره ابعاد شخصیتی امام راحل همچنین تجلیل از شهدای خدمت به زبان روسی بود و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت با قرایت اشعاری، یاد و خاطره رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) را گرامی داشتند.
ترکمنستان
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، روز دوشنبه 14 خرداد مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) با حضور علی مجتبی روزبهانی، سفیر کشورمان، دیپلمات ها و خانواده های آنها، ایرانیان مقیم، ترکمن ها و فارسی آموزان در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.
سفیر ایران در ترکمنستان در این مراسم، گفت: امروز مصادف با سی وپنجمین سالگرد درگذشت مردی است که با رهبری انقلاب اسلامی، ملت بزرگ ایران را به سمت استقلال، آزادی و شناخت ظرفیت های واقعی خود رهنمون کرد و پایه گذار نظامی شد که قطع قید و وابستگی، مقابله با ظلم و استکبار، اتکاء به توانمندی های ملی و خدمت صادقانه به مردم مبنای عمل آن قرار دارد.
وی با اشاره به اندیشه امام خمینی(ره) درباره خانواده، اظهار داشت: امام خمینی (ره) به خانواده به عنوان رکنی مهم در جامعه اسلامی توجه ویژه ای داشتند. ایشان از منظر اجتماعی برای خانواده و خصوصاً مادران جایگاه تربیتی والایی برخوردار بودند و همواره اعضای خانواده ها را به همبستگی بیشتر و مراعات حال یکدیگر توصیه می نمودند. این توصیه ای بود که ایشان در زندگی شخصی خود نیز همواره به آن عمل می کردند.
روزبهانی اضافه کرد: همسر ایشان رفتار حضرت امام (ره) را همراه با خوش اخلاقی، محبت، احترام، ادب و ارزش قایل شدن برای نظر همسر توصیف و بیان کرده است. خوش رویی و احترام ایشان در مقابل فرزندان و نوه ها نیز معروف است و عکس های متعددی از ایشان در حال محبت به فرزندان و نوه ها منتشر شده است.
وی با اشاره به این که بخشی از این توجه ویژه امام خمینی (ره) به خانواده، برآمده از توصیه ها و مبانی دینی است که بر محبت ورزی و رعایت حال دیگران تاکید دارد، گفت: بر مبنای همین اصول، امام خمینی نه فقط نسبت به اعضای خانواده خود، که در قبال آحاد جامعه و خصوصاً مظلومین عالم احساس مسیولیت و توجه ویژه می کردند. همان گونه که سعدی، شاعر بلندآوازه ایرانی، بشریت را اعضای یکدیگر می خواند، امام خمینی (ره) نیز به تمام مستضعفین و مظلومان عالم به عنوان اعضای یک خانواده می نگرد که باید در همه حال حامی و پشتیبان یکدیگر باشند.
سفیر کشورمان در ترکمنستان ادامه داد: امام خمینی (ره) با همین نگاه و بر اساس مبانی دینی و انسانی، همواره ملت ایران را به حمایت از مظلومین دعوت می کردند. بر همین اساس و همان گونه که کشور ترکمنستان تحت رهبری داهیانه سردار بردی محمداف رییس جمهوری و قربانقلی بردی محمداف رهبر ملی و رییس مصلحت خلق ترکمنستان با ارسال کمک های انسان دوستانه از ملت فلسطین پشتیبانی کردند، ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز با عمل به توصیه های امام خمینی (ره)، همواره در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده و از حقوق آنان دفاع کرده است.
وی امام خمینی (ره) را مهم ترین حامی وحدت میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: مایه مسرت است که امروز دو کشور ایران و ترکمنستان به عنوان دو کشور مسلمان، تحت هدایت رهبری عالی دو کشور، نمونه ای برجسته از روابط عالی میان ملت های مسلمان به شمار می آیند.
نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان نیز با اشاره به حقوق و مسیولیت های زنان در سه عرصه فردی، خانوادگی و اجتماعی از دیدگاه امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر، متفکر و اندیشمند در صحبت ها و سخنرانی های خود به این سه ساحت همواره توجه داشتند. ایشان با ارایه الگو از بانوان بزرگ عالم چون حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت خدیجه(س)، حضرت زینب(س) و حضرت مریم به تبیین شان و جایگاه والای زنان در جامعه و در خانواده به ویژه نقش تربیتی آنها پرداخته اند.
رسولی با اشاره به نظر امام راحل درباره نقش اسلام و پیامبر اکرم(ص) در تغییر باور غلط جاهلیت صدر اسلام نسبت به زن، گفت: امام خمینی(ره) فرمودند: «پیامبر بزرگ اسلام دست زن را گرفت و از عادت جاهلیت نجات بخشید و تاریخ اسلام گواه احترام بی حد رسول الله به حضرت زهرا(س) است تا نشان دهد که زن، بزرگی ویژه ای در جامعه دارد اگر برتر از مرد نباشد، کمتر نیست.» امام در سخنان دیگری به شان و جایگاه حضرت مریم اشاره می کنند تا «حدی که ملایکه خدا را دیده و با آنها سخن گفته و ملایکه در پاسخ بیان داشته اند که مریم، خدا تو را برگزیده و پاکیزه کرده و فضیلت و برتری داده است.» امام(ره) با توصیف حضرت مریم به عنوان بانوی پاکدامن بر نقش و جایگاه انسانی برابر زن و مرد تاکید داشته و اثبات کرده اند که در تقرب الهی هیچ فرقی بین زن و مرد نیست و زن و مرد این امکان را دارند که به حد اکمل رشد و تعالی انسانی برسند.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود، افزود: امام خمینی(ره) از بانوان مکرم می خواهند که راه بانوان برگزیده را انتخاب کنند و ادامه دهند و به مقاصد عالیه اسلامی برسند. ایشان حضرت زهرا(س) را الگویی می دانند که تمام حیثیت زن و تمام شخصیت زن نظیر جلوه های الهی، معنویات، جلوه های ملکوتی و… در ایشان متبلور شده است.
رسولی با اشاره به این که امام(ره) همواره تاکید داشته اند که اسلام می خواهد زن و مرد رشد داشته باشند، گفت: امام خمینی(ره) معتقد بودند: اسلام نه تنها زنان را از صحنه اجتماعی طرد نمی کند بلکه آنان را در جامعه در جایگاه رفیع انسانی خود قرار می دهد. زن باید در سرنوشت خودش دخالت داشته باشد و بر حضور اجتماعی و سیاسی زنان بسیار تاکید می کردند.
رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان با اشاره به اهمیت زیاد دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، با اشاره به نقش خانواده و حضور زنان در جامعه، گفت: خانواده نیز از منظر امام راحل نخستین و مهم ترین جایگاه تربیتی بشر و رکن عمده جامعه است. اگر زن در جامعه بتواند به علم، معرفت و کمالات معنوی و اخلاقی که خدای متعال برای همه انسان ها به طور یکسان در نظر گرفته، برسد، تربیت فرزندان بهتر خواهد شد و محیط خانواده گرم تر و باصفاتر خواهد شد و جامعه پیشرفت بیشتری خواهد کرد. امام خمینی(ره) تاکید داشتند «دامن مادر، بزرگ ترین مدرسه ای است که بچه در آن جا تربیت می شود.»
پخش کلیپ، خواندن مقاله و شعر از امام راحل و اهدای جوایز از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین، نمایشگاهی از تصاویر و آثار امام خمینی(ره) در رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان برپا شده بود که مورد توجه و بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت.
چین
به منظور بازشناسی اندیشه های امام خمینی(ره) در دنیای معاصر، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پکن، همزمان با سی وپنجمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، سمینار امام خمینی(ره) با حضور اندیشمندان و پژوهشگران چینی در پکن برگزار شد.
در این سمینار، وانگ وین، رییس اجرایی موسسه مطالعات «چونگ یانگ» دانشگاه رین مین چین، اظهار داشت: به عنوان محقق در اندیشکده ای چینی که متخصص در ابتکار “یک کمربند – راه ” و حکومت جهانی است، 10 بار به ایران سفر کرده ام و تعداد زیادی مقاله و کتاب در مورد ایران مانند «ده خاطره درباره ایران» و «تخیلات کشوری بزرگ» نوشته، چاپ و منتشر کرده ام.
وی افزود: امام خمینی (ره) به عنوان یک رهبر، کتاب های زیادی از تیوری تا عمل نوشته است. من بسیاری از کتاب های ایشان را خوانده ام که یکی از آنها، معروف ترین و تاثیرگذارترین شاهکارها، «حکومت اسلامی» است.
وانگ وین یادآور شد: امام خمینی(ره) در این کتاب استدلال می کند که ایران از حکومت دینی برای جلوگیری از بی عدالتی، فساد و سرکوب فقرا و ضعیفان به دست قدرتمندان، برای جلوگیری از نقض قوانین اسلامی و قانون شریعت و مختل کردن تاثیر قدرت های خارجی غیرمسلمان استفاده می کند. به عنوان رهبر معنوی، امام خمینی (ره) مردم ایران را به سرعت پیش برد و ایران را به یک قدرت بزرگ تبدیل کرد و مسیر توسعه مناسب برای خود ایران را آغاز کرد.
پروفسور وانگ زی ژانگ(Wang ze zhuang)، محقق مرکز مطالعات ایران شناسی دانشگاه زبان و فرهنگ پکن و استاد دانشگاه، در مقاله ای با عنوان «ارزش معاصر اندیشه های امام خمینی بر ضد هژمونیسم» تاکید کرد: شعار دیپلماتیک امام خمینی(ره) “نه شرق، نه غرب، فقط اسلام” به هیچ وجه، تصادفی نیست و همچنین قوی ترین بیان خشم از هژمونیسم اتحاد جماهیر شوروی است.
وی ادامه داد: امروز، ما امام خمینی(ره) را گرامی می داریم، نه تنها برای بزرگداشت شخصیت اخلاقی نجیب امام خمینی(ره)، بلکه برای بررسی و کشف مجدد اهمیت اندیشه ضد هژمونیک امام خمینی(ره) در دوره معاصر؛ یعنی کشورهایی در جهان که از هژمونیسم آسیب دیدند باید متحد شوند و برای دفاع از حقوق و منافع خود و ایجاد یک نظم سیاسی و اقتصادی بین المللی جدید که معقول و برابر باشد، تلاش کنند.
وانگ وانگ حایو، سردبیر مجله معرفی چین از راه هنر، انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی، گفت: از نظر تاریخی، در پشت مناقشه فلسطین و اسراییل، برخورد ادیان و تمدن ها در طول هزاران سال انباشته شده است و امام خمینی(ره) این علت ریشه ای را با بینش ژرف خود دیده است و مردم ایران را با ایمان محکم و خرد عمیق خود، به مسیر احیای اسلامی هدایت کرده است.
وی اضافه کرد: ایده های او عمیقا بر چشم انداز سیاسی خاورمیانه و جهان تاثیر گذاشته است. امروز، ما او را گرامی می داریم، نه تنها برای نگاه به تاریخ، بلکه این نکوداشت برای حفظ روح او، حمایت از ایمان او و پیگیری عدالت و صلح او است.
حایو تاکید کرد که ایده های امام خمینی(ره) همیشه می درخشد و مسیر ما را روشن می کند. بیایید از او پیروی کنیم و برای دنیایی بهتر و صلح آمیزتر تلاش کنیم.
وانگ نان، خبرنگار روزنامه رنمین و محقق چینی نیز ضمن تاکید بر ضرورت بازشناسی اندیشه های امام خمینی(ره) در عصر حاضر، گفت: برخی از ایده های سیاسی و دیدگاه های مذهبی وی و تاثیرات آن نیز از محدوده ایران فراتر رفته و دارای دامنه وسیعی از تاثیرات بین المللی به ویژه در خاورمیانه و جهان اسلام و همچنین بسیاری از کشورها و مناطق در حال توسعه است و این باعث شد که امام خمینی (ره) مورد ستایش باشد و احترام و عشق گسترده تری را به دست آورد.
در ادامه این مراسم، دکتر ایران زاده، رایزن فرهنگی کشورمان در چین از حضور شخصیت ها و اندیشمندان در سمینار امام خمینی(ره) در سی وپنجمین سالگرد رحلت ایشان، سپاسگزاری کرد که با طرح دیدگاه های عالمانه خودشان از آینده نگری امام خمینی(ره) سخن گفتند و نشان دادند در اندیشه ایشان، جهان اسلام، فلسطین، مردم محروم جهان، صلح و دوستی و برقراری روابط اجتماعی مبتنی بر اخلاق و انسانیت، و عاری از ظلم و خشونت و تبعیض، چه اهمیت تاریخی داشته است و امام خمینی(ره) چگونه دلسوزانه در تحقق آن اهداف والا کوشیده است.
وی با بیان ویژگی های اخلاقی امام خمینی(ره) گفت: در اندیشه امام خمینی(ره)، زن، مادر ملت و کشور، دژ و حافظ اسلام، سازنده و مدافع جمهوری اسلامی است و زنان در انقلاب اسلامی نقش کلیدی داشتند و این مساله نمونه بارز اسلام سازی ایرانی است.
محسن بختیار، سفیر کشورمان در چین ضمن تشکر از ملت و دولت چین به پاس ابراز همدری با ملت و دولت ایران در واقعه جانسوز سقوط هلی کوپتر رییس جمهور و هیات همراه و عرض تسلیت به مناسبت شهادت رییس جمهور و وزیر امور خارجه و همراهان، تاکید کرد:امام خمینی(ره) به ما آموخت که آزادی و استقلال، یک میراث مشترک بشری است و برای رسیدن به آزادی واقعی، نوع بشر باید از شرّ استکبار رهایی یابند.
وی بیان کرد: احترام جمهوری اسلامی ایران به استقلال ملت های مستقل، به این دلیل است که ملت ایران، استقلال امروز خود را مدیون زنان و مردانی است که برای این ارزش ها، مجاهدت کردند.
سفیر کشورمان در پکن یادآور شد: از مهمترین نگرانی های امام خمینی(ره)، رهایی فلسطینیان از اسارت رژیم اسراییل غاصب و استکبار جهانی به سرکردگی امریکا و رسیدن به حقوق انسانی و آزادی فلسطینیان بود. تعیین روز قدس و حمایت از آزادی قدس شریف و آزادی خواهان، با همین راهبرد و بینش عمیق انتخاب شد و امروزه آینده نگری و نگرانی ایشان را کاملا درک می کنیم.
عمان
به مناسبت سی وپنجمین سالروز رحلت رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، شامگاه روز دوشنبه 14 خرداد مراسمی با مشارکت رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان برگزار شد.
این مراسم با حضور موسی فرهنگ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان، مرتضی بابکی نژاد، رایزن فرهنگی، اعضای مجتمع آموزشی ایرانیان مقیم، جمعی از ایرانیان مقیم عمان و تعدادی از علمای حوزه علمیه قم همراه بود.
پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، سخنرانی سفیر کشورمان و حجت الاسلام موسوی زاده، مدیرکل بین المللی حوزه های علمیه ایران با موضوع شخصیت سیاسی عبادی حضرت امام(ره)، سرودن اشعاری در رثای امام راحل و پخش نماهنگ هایی با موضوع امام خمینی(ره) و شهدای خدمت؛ شهید جمهور آیت الله سید ابراهیم رییسی و حسین امیرعبداللهیان و همراهان ایشان، از جمله برنامه های این مراسم بود.
پایان خبر آیت البرز
اجماع کم نظیر ملت های آزاده جهان در فراق خمینی کبیر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اجماع کم نظیر ملت های آزاده جهان در فراق خمینی کبیر" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اجماع کم نظیر ملت های آزاده جهان در فراق خمینی کبیر"، کلیک کنید.