واکنش دلار به انتخابات چه خواهد بود؟
به گزارش آیت البرز،بررسی بازدهی دلار در بازه های زمانی 30 روزه منتهی به انتخابات ریاست جمهوری در 5 دوره اخیر گویای آن است که فعالان بازار به شکل ملموسی ریسک گریز می شوند. تحلیلگران معتقدند که در هفته های پیش از انتخابات، همزمان با رقابت کاندیداها از جناح های مختلف، ریسک های سیاسی بازار نیز افزایش می یابد. اما به دلیل عدم قطعیت در نتیجه انتخابات، معامله گران در حالت دست به عصا فعالیت کرده و در نتیجه با کاهش سطح معاملات، نرخ نیز در یک بازه نسبتا باثبات قرار می گیرد.
بررسی های به عمل آمده از بازار ارز در هفته های انتخاباتی حاکی از آن است که نرخ شاخص های ارزی در دوره های مذکور در ثبات نسبی به فعالیت خود ادامه می دهد. نرخ رشد اسکناس دلار آزاد در 3 دوره انتخاباتی 1384، 1388 و 1396 کمتر از یک درصد بوده و در سال های 1400 و 1392 نیز به ترتیب 5 و 3.2 درصد ثبت شده است. این آمار نشان می دهد که به دلیل وجود ریسک های سیاسی زیاد، معامله گران با احتیاط بیشتری به فعالیت خود ادامه داده اند. در هفته های اخیر نیز پس از پایان ریسک های سیاسی ناشی از مناقشات منطقه ای با اسراییل، نرخ ارز وارد یک جریان کاهشی جدید شد و از قله های قیمتی خود فاصله گرفت. پس از وقوع سانحه برای هلی کوپتر حامل رییس جمهور و درگذشت ایشان نیز بازار پس از یک نوسان غیررسمی در معاملات فردایی، مجددا به شرایط با ثبات خود بازگشت. در نتیجه به عقیده برخی از فعالان ارزی با توجه رفتار ارز در هفته های اخیر و همچنین نزدیک شدن به روزهای انتخاباتی، احتمال تداوم وضعیت باثبات بازار ارز وجود دارد.
روز گذشته پس از حدود 6 سال جدول نرخ ارز بانک مرکزی با رقم 4 هزار و 200 تومان خداحافظی کرده و رقم 37 هزار تومان را جایگزین آن کرد. روابط عمومی بانک مرکزی کشور در توضیح این اقدام به مساله حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی در سال 1401 در راستای اجرای سیاست مردمی سازی یارانه ها، تغییر در نرخ تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی بانک مرکزی و در نتیجه عدم موضوعیت این نرخ در نظام ارزی کشور اشاره کرد. نهاد بازارساز در ادامه نرخ جایگزین را نیز یک رقم موزون بر مبنای وزن مستخرج از حجم معاملات ارزی انجام شده در یک ماه گذشته با نرخ های اعلامی در سامانه های رسمی اعلام کرد و کارکرد آن را غیر معاملاتی و صرفا محاسباتی جهت پژوهش و مطالعات اشخاص و مجامع داخلی و بین المللی اعلام کرد. تحلیلگران معتقدند که این اقدام باید پیش تر از این صورت می گرفت، چرا که نرخ ارز نمایش داده شده در سایت بانک مرکزی مدت زیادی است که جایگاهی در نظام اقتصادی کشور ندارد.
به عقیده این افراد هرچه از تعدد نرخ های مختلف ارزی کاسته شود، شفافیت نظام ارزی کشور نیز بیشتر می شود. وجود نرخ های مختلف با ایجاد رانت های ارزی مانعی جدی بر سر راه نظام اقتصادی کشور است. این افراد همچنین معتقدند که بانک مرکزی باید تلاش کند تا فاصله میان نرخ های رسمی و غیررسمی را نیز کاهش دهد. قیمت دلار در کانال 58 هزار تومانی به آرامش می رسد؟ دیروز شنبه 12 خرداد ماه روند نرخ شاخص های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. در حالی که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته نرخ دلار با رشد 700 تومانی به رقم 59 هزار تومان رسیده بود، نرخ این ارز در بازار روز گذشته 300 تومان افت کرد و در رقم 58هزار و 700 تومان معامله شد. در هفته گذشته قیمت این ارز در کانال های 57، 58 و 59 هزار تومانی نوسان کرد. به عقیده برخی از فعالان کف بازار، سقف و کف جدید بازار را کانال های 59 و 57 هزار تومانی شکل داده و در نتیجه کانال 58 هزار تومانی محل مناسبی برای نوسان دلار در روزهای پیش رو است. روز گذشته همزمان با افت نرخ دلار آزاد، قیمت سکه طلا نیز کاهش یافت.
220
واکنش دلار به انتخابات چه خواهد بود؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واکنش دلار به انتخابات چه خواهد بود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واکنش دلار به انتخابات چه خواهد بود؟"، کلیک کنید.