راهنمای جعبه فیوز پراید کاربراتوری

بیاید کمی عمیق تر به بررسی جعبه فیوز خودرو پرداخته و با نحوه عملکرد فیوز آشنا شویم. البته توجه داشته باشید که هدف اصلی ما در این محتوا راهنمای جعبه فیوز پراید است. از این رو اگر شما هم این خودرو را برای سواری انتخاب کرده اید تا انتها با ما همراه بمانید و راهنمای جعبه فیوز پراید قدیمی و جدید را فرا گیرید و آگاه شوید که جعبه فیوز سوزوکی ویتارا کجاست.

راهنمای جعبه فیوز پراید کاربراتوری

فیوز خودرو چیست؟

فیوزهای خودرو اجزایی هستند که برای محافظت از سیم کشی برق در خودروها و وسایل نقلیه طراحی شده اند. آن ها از قطعات الکتریکی خودرو در برابر جریان اضافه و اتصال کوتاه محافظت می کنند و در صورت تشخیص سطح خطرناک جریان، مدار را قطع می کنند. انواع و اندازه های مختلفی از فیوزها در دسترس است که هر کدام برای کاربردهای مختلف و تجهیزات الکتریکی خاص در یک قسمت وسیله نقلیه مناسب می باشند. بیشتر فیوزهای خودروهای مدرن از نوع تیغه ای هستند. بنابراین با احتمالا با فیوزهایی از این مدل روبرو خواهید شد. این بدان معنی است که در طراحی آن ها بدنه پلاستیکی رنگی و دو شاخک که در سوکت قرار می گیرند، تعبیه شده اند.

 درک جعبه فیوز ماشین

جعبه فیوز چیست؟ اگر شما هم به تازگی خرید خودرو را تجربه کرده اید، باید بدانید جعبه فیوز خودرو دارای یک سری فیوز، رله و دیود مختلف برای محافظت از مدارهای الکتریکی در برابر اضافه بار یا اتصال کوتاه می باشد. جعبه فیوز مستقیما توسط باتری تغذیه می شود. سیم ها از جعبه فیوز به قسمت های مختلف خودرو، متصل می شوند. در اینجا توضیح هر جزء به طور اختصاصی آورده شده است:

وظیفه اصلی فیوز، محافظت از سیم کشی است. فیوزها باید به گونه ای قرار داده شوند که از سیمی که به آن متصل هستند محافظت کنند. برای مثال، اگر جریانی بیش از توان فیوز پخش خودرو از آن آن عبور کند، فیوز آن به اصطلاح میسوزد و دستگاه پخش ناگهان از کار می افتد. فیوز از سیم و متعاقبا از دستگاه پخش محافظت می کند که تعویض آن به طور قابل توجهی ساده تر و ارزان تر از خود رادیو است. هنگامی که جریان بیش از حد یک فیوز از آن عبور میکند تیغه هادی در فیوز می شکند. حداکثر جریان عبوری و همچنین کدهای رنگی مختلف روی هر فیوز چاپ شده است و همچنین استفاده از فیوز صحیح با آمپر مناسب برای ایمنی بسیار مهم می باشد.

رله ها

رله را می توان به عنوان یک اهرم الکتریکی در نظر گرفت. این قطعه در جعبه فیوز خودرو به کار برده شده است. رله ها معمولا از یک هسته آهنی، یک سیم پیچ و صفحه پلاتینی ساخته می شوند.

دیودها

دیودها اغلب به همراه رله ها استفاده می شوند تا جریان مستقیم فقط در یک جهت جریان یابد. بنابراین فرقی نمی کند که را ترجیح می دهید و یا به دنبال یک مدل خارجی هستید، این سیستمی است که در هر ماشینی وجود دارد.

انواع فیوز خودرو

فیوزهای خودرو با اندازه، نوع و درجه آمپر مشخص می شوند. انواع و اندازه های مختلف به درجه بندی های فعلی متفاوتی نیاز دارند. عاقلانه است که نوع، اندازه و درجه آمپر مناسب را انتخاب کنید تا اطمینان حاصل شود که تجهیزات الکتریکی کاملا محافظت می شوند و هیچ مشکلی برای سیستم های الکتریکی داخل خودرو به وجود نمی آید.

روش های مختلفی برای بررسی درجه آمپر فیوز وجود دارد. ساده ترین راه این است که فیوز را به صورت بصری بررسی کنید. درجه آمپر در قسمت بالای فیوز ذکر می شود. راه دوم مراجعه به جعبه فیوز و بررسی جدول فیوز برای تعیین نوع آن در هر شیار است. نوع فیوز و درجه آمپر را می توان با جدول کدگذاری رنگ فیوز نیز مشخص کرد.

اندازه ها و رنگ های مختلف ویژگی های هر فیوز را نشان می دهند. لازم به ذکر است که همه اندازه ها برای کار با تمام درجه های آمپر طراحی نشده اند. با بررسی راهنمای جعبه فیوز پراید کاربراتوری با شش نوع فیوز تیغه ای مواجه خواهید شد که به شرح زیر می باشند:

  • Micro2: کوچکترین نوع فیوز است که با شکل بلند و باریک مشخص می شود.
  • Micro3: این نوع فیوزها به جای دو ترمینال، دارای سه پایانه هستند.
  • Low profile mini: نوعی فیوز کوچک و جمع و جور است که پایانه های کوتاهی دارد.
  • Mini: این فیوزها دارای همان نوع بدنه فیوز قبلی هستند با این تفاوت که پایانه های بسیار بلندی دارند.
  • Regular: این ها نوع استاندارد فیوز و همچنین دومین مدل از فیوزهای بزرگ هستند.
  • Maxi: این مدل برای جریان بالا طراحی شده است. این ها بزرگترین نوع فیوز هستند.

 محل قرارگیری جعبه فیوز پراید

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم هدف ما در این مقاله بیشتر خدمت رسانی به مالکان خودروی پراید است بنابراین اگر شما هم از طریق صاحب این مدل ماشین شده اید، باید بدانید که سازندگان، جعبه فیوز پراید را در سمت چپ فرمان و کمی پایین تر تعبیه کرده اند. بنابراین در صورت بروز مشکل می توانید به راحتی درب این جعبه را باز کرده و مشکل خودروی خود را برطرف نمایید.

هر فیوزی در خودرو تحمل مقاومت در برابر جریان مشخصی را دارا می باشد. بنابراین تحمیل جریان بیشتر و یا کمتر به این قطعات کوچک و حساس می تواند وسیله نقلیه شما را با مشکلاتی روبرو نماید؛ به عنوان مثال، اگر فیوز آمپر پایین تر استفاده شود، خیلی زود میسوزد و قطعه متصل از کار خواهد افتاد. از طرفی اگر درجه آمپر فیوز بالا باشد، در زمانی اتصال کوتاه یا مصرف بار بیش از حد فیوز دیرتر مدار را قطع میکند و یا ممکن است مدار را قطع نکند، در نهایت باعث سوختن سیم های ارتباطی و یا قطعه ی مورد نظر میشود. با توجه به نکات گفته شده، ما در ادامه نقشه جعبه فیوز اصلی پراید را برای شما آورده ایم.

رنگ فیوز شماره وظیفه ظرفیت (آمپر)
قرمز A برف پاک کن و شیشه شوی جلو 15
آبی B برف پاک کن و شیشه شوی عقب 15
زرد C چراغ های مه شکن 20
نارنجی D فن خنک کننده موتور 40
زرد E دستگاه تهویه هوا – پنکه خنک کننده 20
آبی بخاری – دستگاه تهویه هوا 15
سبز F کلید شیشه بالابر 30
قرمز G دستگاه مولد برق آلترناتور 10
قرمز دستگاه مولد برق آلترناتور 5
قرمز دستگاه مولد برق آلترناتور و پمپ بنزین 10
قرمز H گیج ها و درجه ها، لامپ های هشدار دهنده و چراغ راهنما 10
آبی I گرمکن شیشه برقی 15
آبی J بوق و چراغ های ترمز عقب 15
آبی K چراغ های هشدار خطر – ساعت 15
قرمز L سیستم صوتی – لامپ ها – چراغ های داخل کابین – چراغ صندوق عقب 10
آبی M چراغ های راهنمای جلو – چراغ خطر – چراغ های کوچک جلو 15
قرمز N مدارهای مرتبط و ورودی به خودروهای انژکتوری ECU 10
آبی O فندک، ساعت، آنتن 15
سبز P قفل مرکزی 30

شناسایی فیوز سوخته

فیوز ماشین سوخته دارای یک سیم شکسته است که به دلیل محفظه شفاف به راحتی قابل مشاهده می باشد. از آنجایی که محل قرارگیری فیوزها بسته به برند خودرو متفاوت هستند، لازم است پس از و یا مدل های داخلی، جعبه فیوز را شناسایی کنید. اولین قدم، تشخیص فیوز سوخته از جعبه فیوز است. سازندگان اغلب جدول فیوز را به مشتریان خود ارایه می دهند که ارتباط هر فیوز را با دیگر قطعات نشان می دهد. چنانچه شما خودروی پراید را برای سواری انتخاب کرده اید می توانید با دانلود نقشه سیم کشی پراید و یا مراجعه به دفترچه راهنمای وسیله نقلیه از این مسیله آگاهی یابید.

اما اینک باید بدانید که چگونه فیوز سالم را از سوخته تشخیص دهیم؟

برای تشخیص فیوز خودرو، به سادگی آن را از جعبه فیوز خارج کرده و از طریق پوشش پلاستیکی فیوز درون آن را نگاه کنید. اگر پیوند داخل پلاستیک شکسته به نظر برسد یا علایم تیره یا بقایای فلزی در آن وجود داشته باشد، فیوز سوخته است. همچنین می توانید از یک مولتی متر برای بررسی تداوم بین پایانه های تیغه استفاده کنید. در ادامه دقیق تر به نحوه عملکرد فیوز و روش های شناسایی سوختگی آن پرداخته ایم:

بازرسی بصری فیوز خودرو

هنگامی که واحد دقیقی را که باید بررسی کنید شناسایی کردید، آن را از جعبه فیوز بیرون بیاورید. اگرچه فیوزهای خودرو با پلاستیک رنگی پوشانده شده اند، اما هنوز نسبتا شفاف هستند. این پیوند معمولا به شکل یک فلز جامد تخت است و هنگامی که منفجر می شود، شکاف کوتاه ایجاد شده و قابل مشاهده می باشد. پلاستیک شفاف را از نظر هرگونه شکستگی در پیوند، ظاهر مه آلود یا هر گونه علایم تیره به دقت بررسی کنید. یک لینک سوخته ممکن است باعث این موارد شود.

تست فیوز ماشین با مولتی متر

مولتی متر دقیق ترین ابزاری است که برای تشخیص خرابی انواع فیوزها استفاده می شود. یک تست بین دو ترمینال فیوز انجام دهید تا ببینید آیا پیوند خراب است یا خیر. البته ممکن است این کار برای همه آسان نباشد. از طرفی شاید شما در خانه مولتی متر نداشته باشید بنابراین باید به یک مکانیکی مراجعه نمایید. با این حال برخی از فیوزهای امروزی به گونه ای طراحی شده اند که در اثر سوختن با یک سری تغییرات ظاهری روبرو می شوند. این تغییرات شما را به خوبی از سوختگی فیوز آگاه خواهند کرد.

نحوه تعویض گام به گام فیوز خودرو

اما حال که دانستید چگونه می توان فیوز سوخته خودرو را شناسایی کرد، این سوال مطرح می شود که چطور فیوز بد را تعویض کنیم؟ پس از شما به عنوان یک راننده خوب موظف هستید تا از انجام این فرایند به طور کامل آگاهی یابید از این رو ما در ادامه راهنمای تعویض فیوز پراید را برای شما آورده ایم.

  • در اولین مرحله، جعبه فیوز خودرو را پیدا کنید.
  • تک تک فیوزها را به دقت بررسی نمایید. اینگونه می توانید فیوز سالم را از سوخته تشخیص دهید.
  • پس از پیدا کردن فیوز خراب ماشین، آن را به صورت چشمی بررسی و تست کنید تا مشخص شود که آیا سوخته است یا خیر.
  • یک فیوز جدید با اندازه و درجه مناسب خریداری کنید.
  • فیوز قدیمی را از پنل خارج نمایید.
  • فیوز جدید را به آرامی در قسمت مربوطه وارد کرده و مراقب باشید که آسیبی به آن وارد نشود.
  • فیوز جدید را تست کرده و مدار را بررسی نمایید تا متوجه شوید که آیا فیوز جدید مشکل را حل کرده است یا خیر.

 چه چیزی باعث سوختن فیوز می شود؟

یک فیوز زمانی میسوزد که جریان یا ولتاژی بیش از حدی که برای آن در نظر گرفته شده است، از آن عبور کند. خطاهای الکتریکی یا مکانیکی ممکن است باعث ایجاد این جریان اضافه در مدار شوند و به عنوان مثال می توان به خطاهای اتصال به زمین، اتصال کوتاه، خطاهای سیم کشی یا خطاهای طراحی اشاره کرد.

نکته ایمنی درباره فیوز خودرو

به یاد داشته باشید که حتی با فیوزهای سوخته، مدار قبل از فیوز همچنان برق دارد. فیوزها فقط مسیر الکتریکی را قطع می کنند. به همین دلیل، قبل از تعویض، برای ایمنی بیشتر سرباتری ماشین را در بیاورید.

چه فیوزی مناسب ماشین من است؟

انواع مختلفی از فیوزهای خودرو در بازار موجود هستند. انواع و اندازه های مختلف برای مراقبت از تجهیزات الکتریکی خاص در داخل وسیله نقلیه مورد نیاز می باشند. به همین دلیل، معمول است که یک خودرو شامل انواع مختلفی از فیوزها باشد. ما در این راهنما با مطالب مفیدی درباره فیوز خودرو آشنا شدیم اما اگر به دنبال مناسب ترین فیوز برای خودروی خود هستید باید بدانید که انتخاب بهترین فیوز به مجموعه ای از عوامل بستگی دارد. این شامل ساخت و مدل وسیله نقلیه، فیوز موجود و مدار الکتریکی یا تجهیزاتی است که برای محافظت از آن طراحی شده اند دارد.

اکثر فیوزهای شرکت های خودرو سازی نسبتا ارزان هستند و جایگزینی آن ها ساده می باشد، با این حال انتخاب فیوز مناسب برای این کار مهم است تا از بروز مشکلات اضافی جلوگیری نموده و از ایمن نگه داشتن قطعات اطمینان حاصل شود. شایان ذکر است که تفاوت اصلی بین انواع مختلف فیوز تیغه ای، اندازه می باشد و به عنوان یک قاعده کلی، فیوزهای بزرگتر معمولاً برای جریان های بالاتر استفاده می شوند. در نتیجه، باید مطمین شوید فیوزی که انتخاب می کنید دارای درجه جریان مناسب برای تجهیزات است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهنمای جعبه فیوز پراید کاربراتوری" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهنمای جعبه فیوز پراید کاربراتوری"، کلیک کنید.