دهقانی: حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از مراکز نوآوری درون سازمانی و ایده های نوآورانه
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به حمایت از نوآوری های شرکتی در قالب مراکز نوآوری درون سازمانی گفت: هسته ها و ایده های نوآورانه در دل شرکت ها در قالب برنامه نوآفرین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری حمایت می شوند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آیت البرز، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، امروز در آیین رونمایی از پودر مکمل دامی سین بیوتیک شرکت دانش بنیان ایرانی عنوان کرد: مجموعه تک ژن و مجموعه شتابدهنده لاکتوویژن علاوه بر کار تولید فرآورده های پروبیوتیک در مسیر شتابدهی و نوآوری گام برمی دارند و این مجموعه، علاوه بر این که هر سال محصولات جدیدی را به بازار عرضه می کند، تیم های تحقیقاتی توانمند، محققان فعال و هسته های نوپا را به حوزه سلامت تحویل می دهد.
دهقانی با بیان این که تک ژن زیست از زیرساخت های بسیار خوبی با ابعاد و اندازه های مورد نیاز محققان و فناوران برای رساندن ایده نوآورانه به محصول اولیه و رسیدن به بازار برخوردار است، ادامه داد: در این مسیر همراهی و نزدیکی این مجموعه دانش بنیان به دانشگاه های کشور، کمک می کند که ایده ها با رویکرد دانشی به جلو بروند و کار در این مجموعه جذاب تر باشد؛ در مرحله پایانی نیز برای ایده های موفق و به نمونه اولیه رسیده، زیرساخت های تولید وجود دارد و فرآیند اخذ تاییدیه ها، ورود به بازار و تجاری سازی انجام می شود.
وی با اشاره به بازار پر ظرفیت محصولات پروبیوتیک در بازار داخلی و منطقه عنوان کرد: خوشبختانه کارایی و اهمیت محصولات پروبیوتیک در ارتقای سلامت جامعه به خوبی شناسانده شده و مردم با استفاده از این محصولات، به ارزش و اهمیت این فرآورده ها پی برده اند و به آنها علاقمندی پیدا کرده اند. دامنه کاربرد این محصولات محدود به کاربرد های گوارشی نیست و این مجموعه دانش بنیان در حال توسعه کاربرد پروبیوتیک ها به سایر حوزه ها از جمله درمان بیماری های عصبی و کاهش عوارض آنها، حوزه های ترمیمی، آرایشی و بهداشتی است و این امر یک کار نوآورانه در سطح جهانی به حساب می آید.
حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از ایده های نوآورانه در قالب «نوآفرین»
دهقانی با اشاره به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از ایده های نوآورانه اولیه در قالب برنامه نوآفرین عنوان کرد: در قالب این برنامه، شرکت هایی که بتوانند در درون مجموعه خودشان، موضوعات تحقیقاتی را پیش ببرند و پروژه های نوآورانه را تعریف کنند، بسته به ابعاد موضوع و اهمیت پروژه ها، مورد حمایت قرار می گیرند.
وی با بیان این که محدودیتی در حمایت از ایده های نوآورانه شرکتی ذیل برنامه نوآفرین وجود ندارد، افزود: سقف حمایت از ایده ها حداکثر 10 میلیارد ریال است که ایده ها متناسب با اهمیت، اولویت و دامنه کاربردشان، از این حمایت بهره مند خواهند شد.
حمایت از نوآوری شرکت ها در قالب مراکز نوآوری شرکتی
دهقانی، یکی از وظایف معاونت علمی را حمایت از مراکز نوآوری درون شرکتی برشمرد و افزود: هیچ مجموعه ای به اندازه خود شرکت ها، نوآوری و جنس آن را نمی شناسند و مراکز نوآوری درون شرکتی مهم ترین نیاز صنعت است. بهترین شناخت از لازمه های بازار، اولویت های فناورانه و نوآورانه را همان شرکت است؛ چراکه مرکز نوآوری در دل همان شرکت قرار می گیرد و می تواند با رصد تمامی اتفاقات، نوآوری های لازم را توسعه داده و به محصول یا خدمت تبدیل کند.
بر همین اساس، سیاست معاونت علمی در این دوره حمایت از مراکز نواوری درون شرکتی یا IHIC است. در همین راستا، تعدادی از شرکت ها در قالب توافق نامه هایی، از حمایت های معاونت علمی برای توسعه این مراکز نوآوری بهره مند شده اند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، شرکت تک ژن را مجموعه ای توانمند در فعالیت های تحقیقاتی تا تولید محصول و عرضه به بازار دانست و گفت: مجموعه های دانش بنیان فعلی کشور دو دسته هستند؛ نخستین گروه شرکت های دارای عمر و سابقه فعالیت بیش تر هستند که طی سال های اخیر با تغییر و تحولاتی به عرصه دانش بنیان وارد شدند.
وی ادامه داد: دسته دوم که عمدتاً جوان تر هستند و کمتر از 15 سال سن دارند، شرکت هایی هستند از ابتدا با ادبیات دانش بنیان آشنا بوده اند و تار و پود این شرکت ها با مفهوم دانش بنیان عجین شده است؛ مجموعه دانش بنیان تک ژن از جنس گروه دوم است، یعنی از آغاز بر مبنای دانش، فناوری و کار نوآورانه پایه ریزی شده اند.
دهقانی افزود: طی یکی، دو دهه اخیر شرکت ها و هسته های فناوری بوده اند که با داعیه کار تحقیقاتی به عرصه سلامت وارد شده اند، اما در ادامه مسیر، راه کار تحقیقاتی و فناورانه را فراموش کردند، فعالیت تجاری صرف را برگزیده و از مسیر اصلی خود خارج شده اند؛ خوشبختانه مجموعه تک ژن از این آفت نیز مصون مانده و این پویایی را حفظ کرده اند.
وی با اشاره به تکامل زیرساخت های زنجیره ایده تا تجاری سازی محصول در این شرکت دانش بنیان گفت: مفاهیم متعددی در زیست بوم فناوری و نوآوری شکل گرفته است که خوشبختانه تمامی این اجزای زنجیره ارزش محصولات سلامت در این مجموعه وجود دارد؛ این مجموعه علاوه بر این که یک شتابدهنده، یک مرکز هم آفرینی و یک مرکز نوآوری شرکتی را در دل خود دارد، توانسته زنجیره ایده تا بازار و تجاری سازی یک محصول را تکمیل کند و از این جهت، می تواند الگوی مناسبی برای دیگر فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اهمیت تجربه نگاری شرکت های دانش بنیان توانمند و موفق عنوان کرد: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، برنامه ای را با هدف معرفی و ترویج تجربیات شرکت های دانش بنیان توانمند و مسیری که پشت سر گذاشته اند تا به نقطه موفقیت رسیده اند، آغاز کرده و در قالب تولیدات ویدیویی مستند، معرفی و شناخت تجربه شرکت ها از آغاز مسیر، عرضه خواهد شد. ترویج این تجربه های موفق می تواند امیدبخش، انگیزه دهنده و راهگشا باشد.
دهقانی ادامه داد: شناخت ملموس تجربیات از طریق این مستند ها قطعاً در ترسیم راه برای سایر فعالان این عرصه و تیم های نوپایی که به تازگی در این مسیر قدم می گذارند، بسیار اثرگذار و آموزنده خواهد بود.
دهقانی: حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از مراکز نوآوری درون سازمانی و ایده های نوآورانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دهقانی: حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از مراکز نوآوری درون سازمانی و ایده های نوآورانه" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دهقانی: حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از مراکز نوآوری درون سازمانی و ایده های نوآورانه"، کلیک کنید.