شرایط دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش برای شرکت های دانش بنیان چیست؟

دایره المعارف دانش بنیان ها 82؛

شرایط دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش برای شرکت های دانش بنیان چیست؟

شرکت های دانش بنیانی که دارای محصولات فناورانه هستند برای دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش صندوق نوآوری و شکوفایی باید دارای شرایط باشند و مراحلی را طی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آیت البرز، کمک هزینه، پژوهانه یا وام بلاعوض گرنتی است که از سوی نهاد های ارایه کننده به موسسات، نهادها، شرکت ها یا افراد دیگری پرداخته می شود تا برای پژوهش، راه اندازی کسب وکار، راه اندازی شرکت نوپا یا پرداخت هزینه های آموزشی به کار گرفته شود.

دریافت کمک هزینه تحقیق و پژوهش یا گِرنت برای شرکت ها و محصولات دانش بنیان شرایطی دارد.

شرکت های دانش بنیان می توانند فعالیت های تحقیقاتی (تحقیق و توسعه) را در داخل شرکت خود و با تکیه بر نیروی انسانی خود انجام دهند، یا آن را برون سپاری کنند و از همکاری پژوهشگران و فناوران بیرونی بهره مند شوند. اما کمک هزینه تحقیق و توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، صرفاً در صورتی به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد که قصد داشته باشند فعالیت های تحقیق و توسعه را در قالب یک «توافق همکاری» به پژوهشگران و فناوران بیرونی و دانشگاهی برون سپاری کنند. به عبارت دیگر، این خدمت شامل شرکت های دانش بنیانی که قصد دارند فعالیت تحقیق و توسعه را در داخل خود شرکت و با تکیه بر نیروی انسانی خود انجام دهند، نمی شود.

پس به بیان دیگر، شرکت های دانش بنیانی می توانند از این حمایت بلاعوض صندوق بهره مند شوند که یک «نیاز تحقیقاتی» متناسب با کسب وکار خود داشته باشند و بخواهند اجرای تحقیق را به پژوهشگر یا پژوهشگرانی خارج از شرکت خود بسپارند.

با هدف کمک به شرکت های دانش بنیان به عنوان «متقاضی تحقیق» برای شناسایی بهترین افراد یا تیم های تحقیقاتی، صندوق نوآوری و شکوفایی نیاز های تحقیقاتی شرکت های دانش بنیان را برای مدت مشخص به فراخوان می گذارد. مجری تحقیق، پس از دریافت پروپوزال از سوی پژوهشگران و فناوران، ارزیابی و انتخاب می شود.

فعالیت های تحقیق و توسعه متنوع است و هزینه های مختلفی دارد، لیکن «کمک هزینه تحقیق و توسعه» صندوق نوآوری و شکوفایی صرفاً هزینه های «نیروی انسانی»، «تامین مواد اولیه و اقلام مصرفی»، «و بعضاً در موارد خاص تجهیز زیرساخت های فنی و آزمایشگاهی» و «برون سپاری خدمات» (مانند تصویربرداری) را شامل می شود و هزینه های دیگری مانند سربار و استهلاک را در بر نمی گیرد. ضمناً هزینه نیروی انسانی باید حداقل 40 درصد کل هزینه طرح باشد که عمدتاً به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پسا دکتری تخصیص پیدا می کند.

سقف کمک هزینه تحقیق و توسعه به ازای هر شرکت دانش بنیان، سالانه 3 میلیارد ریال است که به صورت مرحله ای و متناسب با پیشرفت طرح پرداخت می شود.

پرداخت سهم حمایتی صندوق در کمک هزینه تحقیق و توسعه، مستلزم عقد یک توافق نامه 3 جانبه مابین صندوق، شرکت دانش بنیان به عنوان «متقاضی تحقیق» و فرد یا تیم تحقیقاتی به عنوان «مجری تحقیق» است.

مدت اجرای طرح حداکثر 24 ماه است و در صورت تصویب کمیته تخصصی تا 36 ماه قابل افزایش است.

سهم حمایتی صندوق در هر طرح تحقیقاتی حداکثر 70 درصد هزینه های طرح است و در مورد طرح های مربوط به فناوری های آینده، تا 90 درصد هزینه طرح قابل افزایش است. حوزه های فناوری آینده عبارت است ازعلوم شناختی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت گسترش یافته (AR,MR, VR, AV)، تولید افزایشی (چاپگر سه بعدی و نظیر آن)، کلان داده، فنآوری های همگرا، هوشمندسازی حمل و نقل، کشت بافت، سلول های بنیادی و ژن درمانی. تعیین دقیق سهم حمایتی صندوق در فرایند ارزیابی درخواست شرکت دانش بنیان انجام می شود.

حمایت بیش از یک طرح تحقیقاتی در یک شرکت دانش بنیان منوط به این است که طرح قبلی حداقل 80 درصد پیشرفت داشته باشد و مبلغ دریافتی هر شرکت در هر سال بیش از 3 میلیارد ریال نشود.

شرایط دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش برای شرکت های دانش بنیان چیست؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شرایط دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش برای شرکت های دانش بنیان چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شرایط دریافت گِرنت یا کمک هزینه تحقیق و پژوهش برای شرکت های دانش بنیان چیست؟"، کلیک کنید.