مقصر 2 سال محرومیت ژیمناست ایران کیست؟/ وزارت ورزش پیگیری کند

مقصر 2 سال محرومیت ژیمناست ایران کیست؟/ وزارت ورزش پیگیری کند

در حالی ژیمناست شانس سهمیه المپیک ایران دو سال محروم شده که باید مسیولان ورزش پیگیر یافتن مقصر این اتفاق عجیب باشند.

به گزارش آیت البرز، مهدی احمد کهنی ملی پوش ژیمناستیک ایران یکی از شانس های کسب سهمیه المپیک پاریس بود. احمدکهنی سال گذشته در جام های جهانی آلمان و باکو نایب قهرمان و در جام جهانی قطر ششم شد.

احمدکهنی در این سال نیز برای کسب سهمیه المپیک تلاش کرد تا امتیازهای لازم را برای المپیک پاریس را بدست آورد. او در جام جهانی مصر که حدود 10 روز قبل برگزار شد در رده 25 ایستاد اما اخیرا در حالی که به فینال جام جهانی آلمان راه یافت، این مسابقات را از دست داد. او در حالی که با امتیاز بسیار خوب و با قرارگیری در رده دوم به فینال صعود کرده بود اعلام کرد به دلیل محرومیت، در فینال مسابقه نخواهد داد.

احمد کهنی: محرومیتم را قبول کردم

مهدی احمدکهنی علت محرومیت خود را پرنکردن فرم های مربوط به محل زندگی و تمرینش که مربوط به آژانس جهانی ضد دوپینگ می شود، اعلام کرد و گفت: متاسفانه من در سایت آنتی دوپینگ اطلاعات لازم را درباره محل زندگی و همچنین محل تمرینات در یکسال آینده وارد نکرده بودم و به همین دلیل از طرف وادا محروم شدم. تست های دوپینگ من در مسابقات رسمی همچون جام جهانی قطر و همینطور بازی های آسیایی هانگژو منفی شدند و فقط به دلیل پر نکردن فرم محروم شدم که اعلام هم کردم من اطلاع نداشته ام. متاسفانه دلایلم درباره پر نکردن فرم ها مورد قبول واقع نشد. امیدی هم به موفقیت و تبریه من در دادگاه عالی ورزش نیست. بنابراین محرومیتم را قبول کردم. از محرومیت 2 ساله ام حدود 8 ماه آن گذشته و باید بقیه محرومیتم که حدود 16 ماه است را طی کنم و بار دیگر به میادین بازگردم.

علاوه بر ورزشکار چه کسانی در پرنکردن فرم ها مقصر هستند؟

هر چند که مقصر اصلی پر نکردن فرم های وادا خود احمدکهنی است و باید ورزشکاران برای پرکردن فرم های مربوط به وادا اقدام کنند اما نمی توان گفت که فدراسیون، کمیته پزشکی و روابط بین الملل در این مورد قصوری مرتکب نشده اند. آنها باید نسبت به وضعیت مقابله با دوپینگ ورزشکاران پیگیری های لازم را انجام دهند تا اگر ورزشکاران دچار اشتباه شدند بتوانند مسایل را به او گوشزد و درصد خطا را به صفر برسانند اما به نظر می رسد در این مورد خاص فدراسیون ژیمناستیک اقدام موثری انجام نداده است.

قطعا ایمیل ها و اخطاریه های مربوط به پر نشدن فرم های وادا همانطور که برای احمدکهنی ارسال می شده برای فدراسیون نیز ارسال شده و باید فدراسیون در خصوص این ورزشکار تاریخ ساز پیگیری لازم را انجام می داده، اما به نظر می رسد بی توجهی فدراسیون و خود ورزشکار، سبب دو سال محرومیت این ورزشکار شد؛ ورزشکاری که احتمال شانس سهمیه المپیک 2024 پاریس را داشت.

البته فدراسیون ژیمناستیک چند سال است که بلاتکلیف است و سرپرستان زیادی مسیولیت این فدراسیون را برعهده داشتند. عابد حقدادی هم از اسفند 1401 ریاست این فدراسیون را به مدت 9 ماه برعهده داشت. البته اینچه درگاهی بعد از پایان دوره ریاستش (19 تیر 1400) ایمیل فدراسیون را در اختیار خود نگه داشت و تمامی ایمیل ها را شخصا دریافت می کرد و به همین دلیل هم عابد حقدادی و حمزه امین منش رییس و دبیر سابق می گویند هیچ اخطاریه ای مبنی بر این موضوع دریافت نکرده اند.

حقدادی: ایمیل فدراسیون در اختیار درگاهی بود/ اخطاریه ای به دست من نرسید

عابد حقدادی رییس سابق فدراسیون ژیمناستیک در گفت و گو با آیت البرز، در پاسخ به این سوال که گفته شده تمامی اخطاریه های مربوط به پر کردن فرم های وادای این ورزشکار از طریق هاشمی کارشناس خبره فدراسیون به دست رییس و دبیر سابق فدراسیون (امین منش و حقدادی) رسیده است، ادعا کرد: من هیچ اخطاریه ای دریافت نکردم. تعدادی اخطاریه برای خود ورزشکار ارسال شده و برخی دیگر به ایمیل فدراسیون که در اختیار خانم درگاهی بود ارسال شده بود. اگر هم خانم درگاهی این اخطاریه ها را به آقای هاشمی (کارشناس خبره) ارجاع می داده او به ورزشکار منعکس کرده است. البته این ها زمانی بوده که دیگر کار از کار گذشته بوده است. باید به موقع به ورزشکار اعلام می کردند. هیچ اطلاعی هم به من، فدراسیون یا دبیر داده نشده است.

حقدادی همچنین مدعی شد: آنها خودشان مطلع بودند. مگر نمی گویند در بحث بین المللی همه ایمیل ها برایشان ارسال می شده پس اگر اهمیت داشت باید فدراسیون و ورزشکار را مطلع می کردند. درست است که اکنون خود ورزشکار هم ضررش را می بیند اما در وهله اول ورزش کشور تحت الشعاع قرار می گیرد. از زمانی که ما مطلع شدیم شخصا به همراه احمدکهنی به فدراسیون پزشکی ورزشی رفتیم و موضوع را با آقای اردیبهشت و آقای نوروزی در میان گذاشتیم و موضوع را پیگیری کردیم. می توانید از آنها سوال کنید. هر چند که باید خود ورزشکار اقدامات به هنگام انجام می داد اما به دلیل شرایط سربازی و شاید به این دلیل که اطلاع دقیقی نداشت به مشکل خورد. باید هاشمی که کارشناس خبره بود این موارد را به ورزشکار اطلاع می داد اما احمدکهنی در جریان اهمیت موضوع قرار نگرفت و این مشکل برایش رخ داد.

امین منش: ما زبان نمی دانیم، فدراسیون که روابط بین الملل دارد

همچنین حمزه امین منش دبیر سابق فدراسیون ژیمناستیک نیز در پاسخ به این سوال که گفته شده تمامی اخطاریه های مربوط به پر کردن فرم های وادا از طریق هاشمی کارشناس خبره به دست او رسیده اما چون به زبان انگیلیسی مسلط نبوده به آن توجهی نشده است، گفت: خیر اینها کذب است. چطور شد که مدال بازی های آسیایی را می گویند زحمت چندین ساله آنها بوده حالا که بحث محرومیت است به دوره ما برمی گردد. خودتان کلاهتان را قاضی کنید. ما هیچ اخطاری را دریافت نکردیم. فدراسیون روابط بین الملل دارد. حالا ما زبان نمی دانیم ولی مگر کارها را هاشمی کارشناس خبره و روابط بین الملل انجام نمی دهند. ایمیل ها در اختیار خانم درگاهی بوده و به دست من چیزی در این خصوص نرسیده است. 

مربی احمدکهنی: ایمیل های وادا برای من و کهنی ارسال می شد!

مبین ابراهیمی مربی احمدکهنی نیز، در خصوص اینکه آیا باید همه تقصیرها را گردن خود ورزشکار انداخت به آیت البرز گفت: تا جایی که من اطلاع دارم این موضوع کاملا شخصی است. باید وارد سایت شوند، عضویت بگیرند و کلیه موارد در اختیار ورزشکار است. ورزشکار باید در دسترس باشد.

وی در پاسخ به این سوال که اخطاریه پر نشدن این فرم ها برای چه افرادی ارسال می شده است گفت: به ایمیل شخصی خودش و من ارسال می شده و فقط سه مورد برای فدراسیون ارسال شده که فدراسیون آن را به احمدکهنی داده است. من در جریان هستم. من هم به او اعلام کردم. در یک برهه ای از زمان اینترنتش مشکل داشت یا سایت هنگ می کرد و موفق نشد. پیش از او کیخا هم اطلاعاتش را دراین سایت ثبت می کرد. الفتی هم که به تازگی بعد از کسب مدالش در این سایت وارد شده است.

او در پاسخ به این سوال که چرا روابط بین الملل، کمیته پزشکی و سایر مسیولان فدراسیون برای این موضوع کاری نکرده اند، گفت: موضوع شخصی و مسیولیتش با خود ورزشکار است. فدراسیون هم به او اطلاع داده و باید خودش موضوع را پیگیری می کرد. 

به گزارش آیت البرز، اکنون چیزی که مهم است محرومیت 2 ساله ورزشکاری است که نه به دلیل دوپینگ بلکه فقط به دلیل پر نکردن فرم های مربوط به آن رقم خورده است. هر چند که پر کردن فرم های وادا با خود ورزشکار است اما آیا فرد یا افرادی در فدراسیون نباید این موضوع را پیگیری می کردند تا این اتفاق تلخ برای ورزش کشور رقم نخورد؟ به نظر می رسد وزارت ورزش باید با جدیت به این موضوع ورود کند و با مسببین این اتفاق برخورد جدی داشته باشد تا بر اثر سهل انگاری، آبروی ورزش کشور خدشه دار نشود.

پایان خبر آیت البرز

مقصر 2 سال محرومیت ژیمناست ایران کیست؟/ وزارت ورزش پیگیری کند

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مقصر 2 سال محرومیت ژیمناست ایران کیست؟/ وزارت ورزش پیگیری کند" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مقصر 2 سال محرومیت ژیمناست ایران کیست؟/ وزارت ورزش پیگیری کند"، کلیک کنید.